Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Učenički domovi » Dom učenika poljoprivredne škole Sonja Marinković – Požarevac

Dom učenika poljoprivredne škole Sonja Marinković – Požarevac

Dom učenika poljoprivredne škole Sonja Marinković – Požarevac

12000 Požarevac
Koste Stamenkovića bb
012 541 366
www.poljsk.edu.rs

 

Konkurs za prijem učenika u dom

Dom učenika škole nalazi se na Tulbi (ulica Koste Stamenkovića bb). Od doma do škole učenici mogu stići za 20 minuta – pešice.

Moderno je uređen i pruža odlične uslove za učenje, društveni život, lično usavršavanje i razvoj. Pored objekata za smeštaj, učenicima su na raspolaganju tri učionice za učenje kao i klub – dnevni boravak gde učenici provode svoje slobodno vreme gledajući TV i družeći se, kao i kabinet sa računarima gde im je omogućen pristup internetu i biblioteka. Kulturni, zabavni i sportski sadržaji upotpunjuju boravak učenika u domu, podstiču razvijanje kreativnog i pozitivnog odnosa prema životu. Stručni vaspitači brinu o stanarima doma 24 sata dnevno i pomažu im u savladavanju školskih zadataka, ali i njihovim drugim interesovanjima.

Smeštajni kapacitet doma je 173 mesta. Sobe su trokrevetne i četvorokrevetne sa tv-om i kupatilima.

U domu se nalazi i đački restoran gde je omogućena kvalitetna ishrana učenika – stanara doma.

Dom raspolaže sa četiri osvetljena sportska terena za male sportove kao i novim fudbalskim terenom od veštačke trave. Ovi sportski tereni utoku leta se koriste za organizaciju košarkaškog kampa KSS-a.

Sastavni deo vaspitnog rada u domu je aktivno korišćenje slobodnog vremena u cilju zadovoljenja potreba učenika. U domu postoje dramska, recitatorska, novinarska, ritmička, video, sportska i druge sekcije.

Slobodno vreme učenika upotpunjuju učeničke proslave, maskembali, muzičke i poetsko-scenske večeri…

Dom, u saradnji sa školom, izdaje časopis ”Polje snova”.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top