Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Učenički domovi » Dom učenika srednjih škola Jelica Milovanović Beograd

Dom učenika srednjih škola Jelica Milovanović Beograd

Dom učenika srednjih škola Jelica Milovanović Beograd

Beograd, Vračar
Krunska 8
011 3245 057, 011 3304 802
www.jelicamilovanovic.edu.rs

Konkurs za prijem učenika u dom

Dom učenika srednjih škola “Jelica Milovanović” je vaspitna ustanova koja obezbeđuje: smeštaj, ishranu, uslove za učenje, kulturno-zabavni i sportski život, kao i druge zajedničke potrebe učenika koji pohađaju školu van mesta stalnog boravka.

Istorijat Doma

Objekti Doma su građeni pre oko 70 godina i od tada su imali različite ali vrlo bliske namene i delatnosti, slične sadašnjoj. U određenim periodima ovde su bili smešteni: Domaćinska škola, Internat za zanatske i trgovačke majstore, Dom za nezbrinutu decu, Baletska škola i sl. Od 1947. godine objekti su integrisani i rade kao jedna ustanova i pod imenom “Dom učenika Jelica Milovanović”.

Od tada ova ustanova je, korak po korak, gradila i ulagala u stvaranje tradicije i ugleda koje sada poseduje. Ta tradicija se ostvarivala najviše kroz mnogo generacija vrednih i talentovanih učenika koji su boravili u našem Domu i ostavljali svoj lični pečat, i kroz sećanja i priče nosili nas još dugo u sebi. Ta tradicija se gradi i danas i preko stalnih ulaganja u opšte uslove stanovanja. U zadnjih nekoliko godina uz pomoć Ministarstva prosvete i nauke uložena su značajna sredstva za adaptacije sva tri objekta kako bi se dostigao standard stanovanja na višem nivou.

Dom učenika “Jelica Milovanović” je jedan od najnaprednijih i najkvalitetnijih domova i za svoje uspehe u radu je dobio zvanično priznanje – “Svetosavsku Pohvalnicu” za najbolju ustanovu 2002. godine.
Dom danas

Dom učenika srednjih škola “Jelica Milovanović” danas ima tri međusobno odvojena objekta, locirana u strogom centru grada. Svaki objekat pored učeničkih soba ima učionice za učenje, klubove za druženja i slobodne aktivnosti. Postoji i kompjuterska učionica za potrebe učenika, zatim biblioteka sa oko 10.000 knjiga i fiskulturna sala.

Dom raspolaže sa kompletno opremljenom kuhinjom sa savremenim uređajima za pripremanje hrane, a 2011. godine renovirana je trpezarija Doma koja je klimatizovana ….

Izdavanje hrane se vrši linijski u vidu samoposluživanja, a u vreme izdavanja obroka u trpezariji se nalazi dežurni vaspitač koji vodi računa o redu, miru i kulturi ponašanja učenika.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top