Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Učenički domovi » Dom učenika poljoprivredne škole Padinska skela – Beograd

Dom učenika poljoprivredne škole Padinska skela – Beograd

Dom učenika poljoprivredne škole Padinska skela – Beograd

Beograd, Palilula
Industrijsko naselje 37, Padinska skela
011 8871 858
www.skolapkb.edu.rs

Konkurs za prijem učenika u dom

Dom učenika ostvaruje vaspitni rad i obezbeđuje smeštaj i ishranu za 125 učenika koji nisu iz Beograda, a redovni su učenici neke od beogradskih srednjih škola. Posebno bogatstvo naše ustanove predstavlja činjenica da u Domu živi stotinak učenika drugih škola (najviše Srednje železničke škole, Srednje tehničke PTT škole, medicinskih, Građevinske, Geodetske…).

Vaspitni rad, učenje, slobodne aktivnosti i ishrana učenika organizovani su na način da je obezbeđena prisna, topla kućna atmosfera koja je svojstvena mestu koje se naziva DOM.

Dom učenika se nalazi u mirnom delu grada, na samom ulasku u Padinsku Skelu. Linijom 101 gradskog saobraćaja je, preko Omladinskog stadiona i Bogoslovije, dobro povezan sa ostalim delovima grada a naročito sa matičnom školom, Srednjom železničkom školom i Srednjom tehničkom PTT školom. Direktnom vezom sa Omladinskog stadiona se stiže do Građevinske tehničke škole, Medicinske škole Zvezdara, Zubotehničke škole i drugih.

Izgradnjom mosta Mihajlo Pupin (Zemun-Borča) smanjene su jutarnje gužve i rasterećen pravac kojim naši učenici putuju do škole. Pored toga, pomenutim mostom je ostvarena brza i direktna veza prema zemunskim i novobeogradskim školama tako da narednih godina očekujemo veći broj učenika koji pohađaju škole sa ovog područja.

Do Doma učenika ćete iz pravca Palilule najbrže doći preko Pančevačkog mosta Zrenjaninskim putem. Posle kompleksa PKB koorporacije, skreće se sa Zrenjaninskog puta levo u Padinsku Skelu, odmah se levo skrece u ulicu i opet levo ulazi se kroz kapiju Doma. Ovaj put se automobilom prelazi za 15-tak a javnim prevozom za manje od 30 minuta.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top