Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Učenički domovi » Dom učenika srednjih škola Prokuplje

Dom učenika srednjih škola Prokuplje

Dom učenika srednjih škola Prokuplje

18400 Prokuplje
Vuka Karadžića 10
027 331 490, 027 334 066
www.domucenikapk.edu.rs

Konkurs za prijem učenika u dom

Istorijat Doma
Objekat Doma učenika srednjih škola Prokuplje sagrađen je pre više od 50 godina i od tada je imao različite ali vrlo bliske namene i delatnosti, slične sadašnjoj. Dom je počeo sa radom 1945. godine kao niža škola. Naredne godine prerasta u Dom dece palih boraca uzrasta od 18 do 25 godina. Od 1960. godine ustanova postaje Internat za učenike poljoprivredne škole u čijem je sastavu bio. Internat je imao samo dva vaspitača koji su obavljali sve poslove u domu, a jedan od njih, Dabić Dragoljub, postavljen je za upravnika.Sa uvođenjem usmerenog obrazovanja dom 1977. godine postaje samostalna radna jedinica i menja naziv u Internat Veljko Vlahović.  Današnji naziv Dom učenika srednjih škola dobija 1987. godine sa ukidanjem usmerenog obrazovanja.

Dom je 2009. godine proslavio 50 godina postojanja.Dom danasPoslednjih nekoliko godina Dom je u potpunosti renoviran. Izgrađena su dva nova sprata, promenjen je kompletan inventar, adaptirana je TV sala, opremljena teretana, formiran računarski klub od deset kompjutera sa internet konekcijom, biblioteka koja poseduje sve lektire potrebne učenicima, kao i širu literaturu i odgovarajuće enciklopedije i rečnike, koje učenici mogu koristiti u pripremi za nastavu.

Danas je to moderna vaspitno-obrazovna ustanova u kojoj se obezbeđuju smeštaj, ishrana, uslovi za učenje, vaspitni rad, kulturni, zabavni i sportski život, kao i druge zajedničke potrebe učenika koji pohađaju školu van mesta stalnog boravka (Leskovac, Grdelica, Vladičin Han, okolina Prokuplja). Završena  je izgradnja novog đačkog restorana sa modernom kuhinjom koja ispunjava HCCP i SRPS ISO 9001:2008 standarde. © Svi podaci su vlasništvo Doma učenika srednjih škola ProkupljeDom učenika srednjih škola Prokuplje je ustanova učeničkog standarda, po svom karakteru vaspitno-obrazovna, koja učenicima srednjih škola kao i studentima Visoke poljoprivredno- prehrambene škole u Prokuplju čije je prebivalište van Opštine Prokuplje obezbezbeđuje smeštaj, ishranu, uslove za učenje, zabavni i sportski život kao i druge zajedničke potrebe učenika koji pohađaju školu van mesta stalnog boravka.

Dom učenika srednjih škola Prokuplje

Kao jedina ustanova ovakvog tipa u Topličkom regionu Dom predstavlja reprezentativno mesto koje kroz programske ciljeve i zadatke obezbeđuje vaspitni rad, povoljne uslove za zdrav i higijenski život učenika, pravilnu  i raznovrsn ishranu i bezbednost učenika i objekta.

Dom je jedna velika porodica, sa stanarima iz cele jugoistočne Srbije. Osoblje i vaspitači Doma vode brigu o 120 učenika i trude se da stalno unapređuju uslove stanovanja kako bi oni bili na zavidnom nivou. Rezultat angažovanosti i zainteresovanosti samih učenika jesu njihov uspeh u školi (na polugodištu školske 2012/13 bilo je 70% odličnih đaka), kao i brojne nagrade koje su naši učenici osvajali.

Za vreme praznika i raspusta, kao i tokom vikenda, Dom svoje kapacitete nudi za smeštaj organizovanim grupama koje gostuju u gradu.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top