Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Učenički domovi » Dom učenika poljoprivredne škole Valjevo

Dom učenika poljoprivredne škole Valjevo

Dom učenika poljoprivredne škole Valjevo

14000 Valjevo
Vladike Nikolaja 54
014 240 881, 014 240 885
www.poljoprivrednaskola.edu.rs

Konkurs za prijem učenika u dom

Učenički dom , osnovan je u Poljoprivrednoj školi “Valjevo” davne 1927. godine, nazivan je internatom i uspešno je radio do 1972. godine, tokom jednog od najuspešnijih perioda naše škole. Posle četrdeset godina, 3.novembra 2009., u prisustvu predstavnika Ministarstva prosvete Srbije, Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Srbije, Kolubarskog okruga, Grada Valjeva, brojnih učenika i njihovih roditelja, uz blagoslov episkopa valjevskog Milutina, domska vrata su ponovo otvorena.

Učenički dom je vaspitno-obrazovna ustanova koja obavlja delatnost smeštaja, ishrane i vaspitanja učenika srednjih škola grada Valjeva, čije je mesto stanovanja van mesta njihovog školovanja. Na ovaj način ustanova ostvaruje delatnost koja je od posebnog interesa široj društvenoj zajednici u organizaciji školskog sistema.

U središtu školskog dvorišta, mirnog i čarobnog, s pogledom na botaničku baštu, školski park i ekonomiju , kraj školskih zgrada u kojima se odvija nastava, arhitektonski moderno zdanje, ušuškalo se i prilagodilo tradiciji koju čuvamo i negujemo.

Osim odličnih smeštajnih kapaciteta, naš dom pruža kontinuiranu brigu o deci, u vidu pedagoške podrške, kvalitetne ishrane, stručnog osoblja, pomoć pri učenju, dodatne zabavne i edukativne sadržaje, kao i niz slobodnih aktivnosti koje podstiču na razvoj individualnih sposobnosti, pretvarajući svaki slobodni trenutak u kreativni.

Iako boravak u našem domu određuju pravila, naš rad je usmeren na razvoj i zaštitu vedrog i otvorenog mladalačkog duha. Podstičemo na kreativnost, veru u sopstvene sposobnosti, ali smo uvek spremni za stručno pedagošku ili predavačku podršku, nežni osmeh i prijateljski zagrljaj koji će odagnati strah iz svakog mladog srca koje na svom putu uzdizanja nailazi na teškoće. Na putu u samostalnost nudimo vam svoje znanje, pomoć i iskustvo.

Trudimo se da informišemo, inspirišemo, usmerimo i povežemo sve kreativne snage kojima raspolažemo, ali i da ostavimo dovoljno prostora spontanim zabavama i relaksirajućim druženjima, poštujući potrebe onih koji žele pasivan odmor posle napornog učenja.

Na vrata našeg doma ulaze dečaci i devojčice, sa kojima prolazimo godine njihovog najintenzivnijeg razvoja, a odlaze momci i devojke sa verom u sebe i život, sa zvanjem koji će taj život graditi… To je naša najveća nagrada i najlepše priznanje.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top