Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Učenički domovi » Dom učenika srednjih škola Stevan Čolović Beograd

Dom učenika srednjih škola Stevan Čolović Beograd

Dom učenika srednjih škola Stevan Čolović Beograd

Beograd, Savski venac
Humska 8
011 2647 660, 011 2647 760
www.dombeograd.edu.rs

 

Konkurs za prijem učenika u dom
Objekat RJ ”Stevan Čolović” sazidan je 1950. godine. Objekat je više puta menjao namenu, a školske 1987/88. godine izvršena je promena prvobitne namene i postaje dom učenika. Objekat ima 800 m2 korisne površine.

Upravnik, pet vaspitača, pedagog i ostali zaposleni doprinose da u ovom Domu vlada porodična atmosfera. Dom je mešovitog, muško – ženskog sastava čime zadovoljava uslove za optimalan i zdrav život i rad učenika. Namena Doma se više puta menjala da bi 90– tih godina postao ženski internat. Od pre nekoliko godina u Domu stanuju i dečaci. Osim svakodnevnog vaspitno-obrazovnog rada sa učenicima u Domu rade i sekcije: sportska sekcija sa svim sportskim sadržajima, umetnička radionica, zdravstveni klub, sekcija za slobodne aktivnosti koja ima aktivnu saradnju sa Programskom službom i druge kroz čiji rad se učenici iskazuju kreativno.

Dom je u najlepšem delu grada, okružen zelenilom. U neposrednoj blizini je SD „Partizan i SD „Crvena zvezda, a nedaleko od Autokomande sa jedne, i železničke stanice „Prokop“ sa druge strane. Preko puta se nalaze teniski tereni.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top