Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Učenički domovi » Dom učenika srednjih škola Petar Drapšin Beograd

Dom učenika srednjih škola Petar Drapšin Beograd

Dom učenika srednjih škola Petar Drapšin Beograd
Beograd, Stari grad
Kralja Petra 83
011 2629 264, 011 2627 333
www.dombeograd.rs

 

Konkurs za prijem učenika u dom

Dom učenika „Petar Drapšin“ je monumentalno zdanje sagrađeno 1926. godine. Tokom 1998. godine, nakon rekonstrukcije fasade, objekat je zasijao punim sjajem, a 2009. godine, kada je izvedena unutrašnja rekonstrukcija objekta, stvoreni su uslovi za novi vek. Zbog svoje arhitektonske vrednosti proglašen je spomenikom kulture. U strogom je centru našeg glavnog grada, u neposrednoj blizini Knez Mihajlove ulice, drevnih zidina Kalemegdana, ušća Save u Dunav kao i nacionalnih institucija kulture i prosvete.

U domu borave i stiču svoja znanja učenici iz oko 30 srednjih stručnih škola i gimnazija. Ipak, najveći broj (oko 50 %) mesta pripada učenicima Vazduhoplovne akademije. Ova škola je jedinstvena u našoj zemlji i lider u regionu zbog obrazovnih profila koje nudi. Tu su i talentovani učenici iz umetničkih škola (muzičkih i Baletske „Luj Davičo“), Filološke gimnazije, Matematičke gimnazije, Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“, Prvebeogradske gimnazije, Tehničke škole „Drvo art“ i drugih.

Vaspitno–obrazovni rad je naša primarna aktivnost. Negujemo prepoznatljiv stil rada sa mladima, pun otvorenosti, srdačnosti i uzajamnog uvažavanja vaspitača i vaspitanika. Iskusan vaspitački kadar omogućava razvoj učenika ka svestranoj ličnosti. Dobra obrazovna struktura vaspitača omogućava pružanje najneposrednije podrške učenicima u savladavanju nastavnog programa. Instruktivna nastava se odvija iz matematike, srpskog i engleskog jezika kao i mehanike.

Socijalna komponenta je veoma bitna u našem postojanju. Pružamo mogućnost talentovanim učenicima, slabog materijalnog stanja, da se obrazuju u Beogradu pod veoma povoljnim uslovima. Obezbeđujemo zdravstvenu zaštitu kroz saradnju sa školskim dispanzerom i drugim specijalizovanim ustanovama.

Učenicima se nude komforni uslovi smeštaja (sobe sa kupatilima, signal za internet i TV u svakoj sobi), prostorije za učenje, društveni život i zabavu. Biblioteka doma je bogato opremljena lektirnim fondom, beleteristikom, naučnim i popularnim izdanjima… U biblioteci se pored dobre knjige mogu koristiti i računari, ali i dobiti čas instruktivne nastave od profesorke književnosti.

Slobodno vreme učenika se organizuje na kreativan način. Posećuju se pozorišta, bioskopi i muzeji, organizuju se izleti i krstarenja Savom i Dunavom. Sve ovo je besplatno i uz stručno vođenje. Veliki broj sekcija omogućava ispoljavanje talenata učenika. Organizovane su sledeće sekcije: sportska, likovna, literarna, muzička, aerobik, kviz večeri i muzičko – poetski programi.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top