Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Srednje škole » Ekonomsko-trgovinska škola Kraljevo

Ekonomsko-trgovinska škola Kraljevo

srednja-skola

Ekonomsko-trgovinska škola Kraljevo

36000 Kraljevo
Dositejeva 46
036 382 047
www.ets-kraljevo.edu.rs

Minimalan broj bodova za upis koje su imali rangirani na listi prethodnih godina…

Obrazovni profili i slobodna mesta za upis – školska 2022/2023

Ekonomija, pravo i administracija

RSKR SB 4L01S Ekonomski tehničar 30 4 god  
RSKR SB 4L13S Komercijalista 30 4 god  
RSKR SB 4L09S Poslovni administrator 30 4 god  
RSKR SB 4L16S Finansijsko – računovodstveni tehničar 30 4 god  

Trgovina, ugostiteljstvo i turizam

RSKR SB 3K06S Trgovac 30/24+6 dual 3 god  

O školi

Srednja Ekonomska škola u Kraljevu počela je svoj rad daleke 1955. godine. Škola je od osnivanja čak osam puta menjala svoj naziv, da bi odlukom organa upravljanja od 1990.godine dobila naziv Ekonomsko – trgovinska škola, koji i danas nosi. Kao što je menjala svoje ime, tako je menjala i svoje sedište delatnosti, da bi svoje konačno sedište našla tamo gde je i počela, u ulici Dositejevoj 46.

Danas, Ekonomsko – trgovinska škola predstavlja savremenu i veoma uspešnu školu sa 26 odeljenja i blizu 800 đaka. Nastavni kadar je poslednjih nekoliko godina veoma podmlađen , vrlo stručan i uvek spreman za dalja stručna usavršavanja.

Škola poseduje savremeno opremljene kabinete (za informatiku, obuku u birou, knjigovodstvo, računovodstvo…) koji omogućavaju, kako učenicima, tako i profesorima, da primenjuju savremene metode nastave. Takodje, raspolaže sopstvenom bibliotekom, kao i školskim klubom u kojem učenici mogu da provode vreme između časova i osveže se uz sok ili kafu. Pored redovne nastave, u školi se realizuje i veliki broj van nastavnih aktivnosti u vidu učeničkog parlamenta, foto sekcije, raznih predmetnih sekcija, kao i škole odbojke u okviru školskog odbojkaškog kluba “Ekonomac”.

Od 2003. godine naša škola je sa još 17 ekonomskih škola u Srbiji uključena u projekat razvoja novih obrazovnih profila. Zahvaljujući tome, u školi postoje virtelna preduzeća (na šta smo posebno ponosni) u kojima se simulira rad preduzeća u okviru predmeta Poslovno – administrativna obuka.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top