Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Srednje škole » Ekonomsko-trgovinska škola – Sopot – Beograd

Ekonomsko-trgovinska škola – Sopot – Beograd

srednja-skola

Ekonomsko-trgovinska škola – Sopot – Beograd

11450 Sopot
Kneza Miloša 12
011 8251 120, 011 8251 392
www.ekonomskasopot.edu.rs

Minimalni broj bodova potrebnih za upis koje su imali rangirani na listi prethodnih godina…

Obrazovni profili i slobodna mesta za upis – školska 2023/2024

EKONOMIJA, PRAVO I ADMINISTRACIJA

BGSO SA 4L01S EKONOMSKI TEHNIČAR 30 4 GOD
BGSO SA 4L13S KOMERCIJALISTA 30 4 GOD
BGSO SA 4L16S FINANSIJSKO-RAČUNOVODSTVENI TEHNIČAR 30 4 GOD
TRGOVINA,

UGOSTITELJSTVO I TURIZAM

BGSO SA 3K06S TRGOVAC 30 3 GOD
BGSO SA 4K16S TURISTIČKI TEHNIČAR 30 4 GOD

O školi

Ekonomsko-trgovinska škola u Sopotu je osnovana 1990. godine. Te prve školske godine imala je 3 odeljenja sa oko 100 učenika, a prvi obrazovni profili su bili ekonomski tehničar i trgovac. Od svog osnivanja škola je obrazovala učenike za zanimanja sa dva područja rada, a to su: ekonomija, pravo i administracija, kao i trgovina, ugostiteljstvo i turizam. Tokom rada škola je obrazovala ekonomske tehničare, tgovce, carinske tehničare, turističke tehničare i trgovinske tehničare. Od školske 2003/2004. godine škola je bila jedna od prvih 18 u Srbiji koje su ušle u reformu srednjeg stručnog obrazovanja uvođenjem profila poslovni administrator i finansijski administrator, a kasnije i uvođenjem obrazovnog profila komercijalista. Od osnivanja do 2006. godine škola je delila prostor sa još dve škole, a od tada radi u novoizgrađenom objektu od 5000 m².

Danas škola ima 23 odeljenja sa oko 600 učenika. Škola raspolaže sa 20 učionica, 12 kabineta (za nastavu informatike, biroi za virtuelna preduzeća, geografije, hemije, engleskog jezika, stručni kabineti za trgovce i turističke tehničare). Učenicima su na raspolaganju još i biblioteka sa čitaonicom, svečana (višenamenska) sala i prostorija za razglas. Škola ima 130 računara, razglas, savremenu kancelarisjku opremu i sredstva za obavljanje moderne i savremene nastave. Svaka učionica je opremljena u skladu sa potrebema savremene nastave (televizor, panoi, bela tabla, moderator tabla, flip-čart). Škola uspešno sarađuje sa mnogim međunarodnim organizacijama GIZ (prvobitno GTZ), Kultur kontakt i Junior Achievement, a rezultat te saradnje je učešće učenika na više međunarodnih i nacionalnih sajmova, Servisni centar preduzeća u celoj Srbiji i partnerstvo sa školom u Nemačkoj u okviru koje se vrši razmena učenika.

Ekonomsko-trgovinska škola je učestvovala i postigla zapažene rezultate na republičkim i gradskim takmičenjima iz opšteobrazovnih i stručnih predmeta, kao i na sportskim takmičenjima.

Učenici ove škole imaju veliku ulogu u stvaranju pozitivne atmosfere u kojoj i nastavnici sa velikim entuzijazmom i sa ljubavlju rade svoj posao.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top