Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Srednje škole » Elektrotehnička škola – Zemun – Beograd

Elektrotehnička škola – Zemun – Beograd

srednja-skola

Elektrotehnička škola – Zemun – Beograd

Beograd, Zemun
Nade Dimić 4
011 3161 849, 011 2618 059
www.ets-zemun.edu.rs

Broj bodova potrebnih za upis koje su imali rangirani na listi prethodnih godina…

Obrazovni profili i slobodna mesta za upis – školska 2023/2024

ELEKTROTEHNIKA

BGZM SD 4E24S ADMINISTRATOR RAČUNARSKIH MREŽA 60 4 GOD
BGZM SD 4E41S ELEKTROTEHNIČAR INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA 60 4 GOD
BGZM SD 4E08S ELEKTROTEHNIČAR RAČUNARA 60 4 GOD
BGZM SD 3E50S SERVISER TERMIČKIH I RASHLADNIH UREĆAJA 30 3 GOD
BGZM SD 4E52S TEHNIČAR ZA ELEKTRONIKU I AUTOMATIKU 30 4 GOD

O školi

U blizini Kule na Gardošu, nadomak Dunavskog šetališta i novog mosta Zemun – Borča, koji će nas približiti i drugoj obali Dunava, nalazi se Elektrotehnička škola „Zemun“.

Škola postoji od 1887. godine kao prva stručna škola u Zemunu. Današnja zgrada u ulici Nade Dimić podignuta je 1949. godine i imala je internat za učenike. Odlukom Narodnog odbora grada Beograda zvanično je osnovana 05.10.1954. godine pod nazivom „Majstorska škola metalske struke u Zemunu“. Tokom godina menjala je nazive i obrazovne profile prateći privredni razvoj Zemuna. Godine 1960. menja naziv u „Metaloprerađivačku školu za učenike u privredi“ i upisuje 600 đaka. Od 1980. škola postaje „Mašinski obrazovni centar“, a 1987. nosi naziv „Mašinska škola Zemun“.

Današnji naziv ETŠ „Zemun“ nosi od aprila 2003. godine. Od tada se neprestano usavršava i modernizuje pripremajući učenike za različita zanimanja iz elektrostruke. Danas je to savremena obrazovna ustanova opremljena sredstvima za kvalitetno i nadasve zanimljivo izvođenje nastave. Dosezanje i širenje saznanja iz oblasti elektrotehnike i informacionih tehnologija, koja postaju neophodna čoveku 21. veka, ETŠ „Zemun“ omogućava školovanjem učenika na sledećim profilima:

Četvorogodišnje školovanje: Elektrotehničar računara, Elektrotehničar automatike, Elektrotehničar termičkih i rashladnih uređaja, Administrator računarskih mreža.
Trogodišnje školovanje: Elektromehaničar za termičke i rashladne uređaje, Elektromehaničar za mašine i opremu

U narednoj školskoj godini Škola će biti bogatija za ogledno odeljenje smera Informacionih tehnologija, a takođe očekujemo da ćemo u najskorije vreme biti prva škola koja će otvoriti odeljenje Tehničke gimnazije.

Učenici naše Škole ostvaruju zapažene rezultate na takmičenjima iz različitih predmeta i učestvuju u brojnim kulturnim, humanitarnim i sportskim aktivnostima.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top