Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Fakulteti » Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja – Novi Sad

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja – Novi Sad

21000 Novi Sad
Lovćenska 16
021 450 188
www.fsfvns.rs

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu razvio se sedamdesetih godina usled velike potrebe za nastavnim kadrom ovog tipa. Fakultet fizičke kulture osnovan je 1974. godine. Utvrđena delatnost ovog Fakulteta bila je obrazovanje nastavnika fizičkog vaspitanja u školama, obrazovanje stručnjaka za rad u sportskim organizacijama i stručnjaka za organizaciju i sprovođenje rekreacije u privrednim i drugim organizacijama. Neki od prioriteta ove obrazovne ustanove jesu stručni i naučno-istraživački rad u oblasti fizičke kulture, obrazovanje i usavršavanje stručnjaka u ovoj oblasti, kao i podizanje nastavnog i naučnog podmlatka Fakulteta. Fakultet fizičke kulture promenio je naziv u Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja 2006. godine.

Ceneći sve veću potrebu za obrazovanjem visokokvalifikovanih stručnjaka (trenera) i menadžera za potrebe sporta, od školske 2004/05. godine Fakultet izvodi nastavu i na trogodišnjim studijama – smerovi: Sport i Sportski menadžment. Od školske 2008/09. godine realizuju se i akreditovani programi osnovnih strukovnih studija u trogodišnjem trajanju.

U prvu godinu četvorogodišnjih akademskih studija školske 2016/17. godine upisano je 235 studenata, u prvu godinu trogodišnjih akademskih studija 49 studenata, a u prvu godinu osnovnih strukovnih studija 12 studenata (Menadžer u sportu 10, Trener u sportu 2). Do 1. oktobra 2016. godine na Fakultetu je diplomiralo 3835 studenata četvorogodišnjih akademskih studija, diplomu magistra fizičke kulture steklo je 267 studenta poslediplomskih studija, diplomu master profesora fizičkog vaspitanja i sporta steklo je 263 studenta, a doktorsku disertaciju odbranilo je 108 studenata u oblasti fizičkog vaspitanja.

SMEROVI – FAKULTET SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA NOVI SAD

OSNOVNE STRUKOVNE STUDIJE (3 godine)

  • Sportski menadžer

OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE (3 i 4 godine)

  • Diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta (250 mesta)
  • Profesor fizičkog vaspitanja i sporta (100 mesta) – 3 godine

MASTER AKADEMSKE STUDIJE (1 godina)

  • Master studije iz oblasti fizičkog vaspitanja i sporta (200 mesta)

DOKTORSKE STUDIJE (3 godine)

  • Doktor nauka – Fizičkog vaspitanja i sporta (15 mesta)

PRIJEMNI ISPIT I USLOVI UPISA – FAKULTET SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA NOVI SAD

Pravo na konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija imaju kandidati koji imaju završenu srednju školu svih zanimanja u četvorogodišnjem trajanju i koji polože prijemni ispit.

Prijemni ispit se sastoji iz testa sklonosti i sposobnosti.

Školarina za samofinansirajuće studente na osnovnim strukovnim studijama iznosi 88.000 dinara, dok za strane državljane iznosi 1.500 evra.

Školarina za samofinansirajuće studente na smeru Diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta na osnovnim akadmskim studijama iznosi 93.500 dinara, a za strane državljane 1.500 evra.

Školarina za samofinansirajuće studente na smeru Profesor sporta i fizičkog vaspitanja na osnovnim akadmskim studijama iznosi 88.000 dinara, a za strane državljane 1.500 evra.

BROJ MESTA – FAKULTET SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA NOVI SAD

Naziv studijskog programa Budžet Samofinansiranje Ukupno
Trener
25
25
Diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta
120
130
250
Profesor fizičkog vaspitanja i sporta  43
57
100
UKUPNO 163 212 375

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top