Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Obrazovanje » Informator obrazovanja » Inicijalni testovi znanja iz matematike

Inicijalni testovi znanja iz matematike

test-matematika2

Inicijalni testovi znanja iz matematike za učenike IV, VI i VIII razreda

Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja u okviru projekta Primena standarda kvaliteta i razvoj instrumenata za vrednovanje kvaliteta rada škola pripremio je inicijalne testove znanja iz matematike za učenike IV, VI i VIII razreda, koji obuhvataju nastavne sadržaje iz matematike iz prethodnog razreda.

Testovi imaju funkciju provere matematičkih koncepata (numeričkih, algebarskih i geometrijskih), procesa (zaključivanje, povezivanje i primena) i veština (računanje, merenje, prostorna vizuelizacija, procena) učenika, a usmereni su ka realizaciji obrazovnih standarda, kao i za potrebe samovrednovanja u oblasti Nastava i učenje.

Pored testova, pripremljen je i softver za obradu rezultata, kao i uputstva za rad. Sav materijal sa instrukcijama je narezan na CD i biće uskoro dostavljen školskim upravama.

Potrebno je da škole preuzmu CD sa materijalom, u ponedeljak, 8. septembra 2014. godine.

Testiranje učenika treba organizovati na sledeći način:

10. septembra 2014. testirati učenike VIII razreda;
11. septembra 2014. testirati učenike VI razreda;
12. septembra 2014. testirati učenike IV razreda.

Škole u kojima se nastava ostvaruje na nekom od jezika nacionalnih manjina radi sprovođenja inicijalnog testiranja za dalje instrukcije treba da se obrate resornoj školskoj upravi.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top