Naslovna » kuda sa decom » Kako iskoristiti raspust?

Kako iskoristiti raspust?

Raspust je vreme kada roditelji školske dece često imaju problem kuda sa njima dok su oni na poslu, kako da im pomognu oko pripreme za sledeću školsku godinu, koliko knjiga da pročitaju do septembra i kako da ih drže zauzetima. Za mnoge roditelje, to je vreme zabrinutosti

Iako je leto sjajno vreme za usavršavanje akademskih veština, zašto ne bi probali nešto drugačije? Šta ako vam kažem da razvijanje nekih drugih veština dovodi do daleko boljih rezultata u narednoj školskoj godini od vežbanja matematike i čitanja lektire?

Istraživanje iz oblasti pozitivne psihologije pronašlo je vezu izmedju dobrih socijalno – emocionalnih veština i dobrih rezultata u školi. Rezultati pokazuju da je učenje iz ove oblasti uzrokovalo poboljšanje u školskom uspehu za 13% ali i nešto još važnije. Deca uključena u projekat redje su koristila alkohol i droge, imala redje i kraće periode stresa, anksioznosti i depresije. Tinejdžeri, koji u poslednjoj deceniji pokazuju veću sklonost ka suicidnim idejama, ovim učenjem daleko manje o tome razmišljaju.

Ono što obuhvata socijalno – emotivno učenje predstavlja niz aktivnosti za razumevanje i razvijanje veština empatije i ljubaznosti, saosećanja i kreativnosti. One će dovesti do povećane otpornosti na svakodnevne izazove i veće emocionalne inteligencije što će dovesti do boljeg učinka u školi i životu uopšte.

Više o ovoj temi i o konkretnim predlozima, pisaću vam u sledećem postu.

Uživajte u letu, šaljem vam topli zagrljaj!

 

Marijana Milošević Simić

Diplomirani muzički pedagog, autor prve muzičke radionice za bebe Bim Bam , autor brojnih seminara namenjenih nastavnom osoblju, autor  više radionica namenjenih ličnom razvoju odraslih i roditelja u okviru HR Centra i MYNLP, član Upravnog odbora Belgrade Chopin Fest-a

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top