Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Srednje škole » Medicinska škola – Zvezdara – Beograd

Medicinska škola – Zvezdara – Beograd

srednja-skola

Medicinska škola – Zvezdara – Beograd

Beograd, Zvezdara
Veljka Dugoševića BB
011 2415 455, 011 2415 443
www.medicinska-zvezdara.edu.rs

Minimalan broj bodova za upis koje su imali koje su imali rangirani na listi prethodnih godina… 

Obrazovni profili i slobodna mesta za upis – školska 2024/2025

ZDRAVSTVO I SOCIJALNA ZAŠTITA

BGZV SC 4O18S LABORATORIJSKI TEHNIČAR 84 4 GOD Srpski
BGZV SC 4O13S MEDICINSKA SESTRA – TEHNIČAR 168 4 GOD Srpski
BGZV SC 4O07S SANITARNO – EKOLOŠKI TEHNIČAR 56 4 GOD Srpski
BGZV SC 4O16S FARMACEUTSKI TEHNIČAR 84 4 GOD Srpski

O školi

Svojim izgledom, od prilaza Školi do ulaska u Školu i školski hol sa fontanom, prolaskom kroz hodnike, učionice, kabinete, laboratorije, apoteku, salu za Fizičko vaspitanje, svečanu salu, reprezentativnu biblioteku, radnu prostoriju pedagoško-psihološke službe, službene, administrativne i druge prostorije, Škola odiše visokim standardima, izuzetnom opremom, urednošću i besprekornom čistoćom, kombinacijom istorije i tradicije sa savremenim i aktuelnim. Škola je u više navrata dobijala priznanje za najuređeniji školski enterijer i eksterijer na nivou grada Beograda u kategoriji srednjih škola (1989/90., 1993/94., 2005/06. 2006/07. 2007/08.).

U Školi se danas školuje preko 1600 učenika za četiri zanimanja zdravstvene struke u 53 odeljenju, odeljenje polaznika na V stepenu a organizovane su i konsulatacije, praktične vežbe i ispiti za kandidate na prekvalifikaciji u okviru obrazovanja odraslih. Škola je državna institucija koja radi po programima Ministrastva prosvete i sporta. Programi se ostvaruju preko teorijske i praktične nastave koja se odvija delom u Školi a delom u zdravstvenim ustanovama – nastavnim bazama: u preko 100 apoteka, 50 laboratorija, kliničkim centrima i institutima za zdravstvenu zaštitu.

Vaspitanje i nastavu kreira i realizuje, trenutno, u stalnom radnom odnosu, preko 140 kompetentnih nastavnika, kako za opšteobrazovne tako i za stručne predmete /među kojima je jedan doktor nauka, 4 magistra nauka, 12 lekara i farmaceuta različitih specijalizacija i preko 80 nastavnika sa visokom stručnom spremom/. U Školi radi kompletna pedagoško-psihološka služba, pomoćnik direktora, dva bibliotekara, a praktičnu nastavu organizuju koordinatori nastave za svaki Odsek.

Učenicima je pružena mogućnost učestvovanja u brojnim vannastavnim aktivnostima: 14 sekcija /lingvistička, dramsko-recitatorska, novinarska, likovna, sekcija Crvenog krsta, sekcija Prve pomoći, ekološka, biološka, hemijska, sportske sekcije – fudbalska, odbojkaška, košarkaška, stoni-tenis, orijentiring; hor i orkestar/,. Bitna pitanja svog života i rada u Školi učenici razmatraju na sednicama Učeničkog parlamenta.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top