Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Srednje škole » Zubotehnička škola – Zvezdara – Beograd

Zubotehnička škola – Zvezdara – Beograd

srednja-skola

Zubotehnička škola – Zvezdara – Beograd

Beograd, Zvezdara
Stanka Vraza 63
011 6442 913, 011 3836 314
www.zts.edu.rs

Minimalan broj bodova za upis koje su imali rangirani na listi prethodnih godina…

Obrazovni profili i slobodna mesta za upis – školska 2024/2025

ZDRAVSTVO I SOCIJALNA ZAŠTITA

BGZV SD 4O02S ZUBNI TEHNIČAR 140 4 GOD Srpski
BGZV SD 4O17S STOMATOLOŠKA SESTRA – TEHNIČAR 56 4 GOD Srpski

O školi

Odlukom Vlade Republike Srbije, 25. maja 1995. godine osnovana je Zubotehnička škola sa sedištem u Fabrisovoj ulici br. 10. Škola ima 2 obrazovna profila: zubni tehničar i stomatološka sestra-tehničar u oblasti – zdravstvo i socijalna zaštita. U to vreme, obrazovni profil zubni tehničar pohađa 719 učenika raspoređenih u 17 odeljenja, a obrazovni profil stomatološka sestra tehničar ima 289 učenika u 9 odeljenja. Prostor škole nije dovoljan da smesti ovaj broj učenika, pa se koriste učionice OŠ «Vojvoda Mišić».

Sa promenom društvenih okolnosti i uslova života, raste i ineresovanje za obrazovne profile – smerove naše škole, pa se ponovo povećava broj učenika u već neadekvatnom školskom prostoru. Inicijativa za proširenjem školskog prostora rezultirala je preseljenjem u zgradu Osnovne škole «1300 kaplara» u ulicu Stanka Vraza br. 63, na teritoriji opštine Zvezdara. Od 2003. godine u ovoj zgradi uspešno se realizuju svi oblici nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

Zubotehnička škola u ovoj školskoj godini izvodi obrazovno-vaspitni rad sa 842 učenika raspoređena u 4 razreda, od kojih svaki razred ima 7 odeljenja. Obrazovni profil zubni tehničar obuhvata 20 odeljenja, obrazovni profil stomatološka sestra-tehničar ima 4 odeljenja, a ogledna odeljenja ovog profila imaju takođe 4 odeljenja.

Pored nastave koja se obavlja u školskoj zgradi, realizuju se i redovne vežbe za oba obrazovna profila. Za obrazovni profil stomatološka sestra-tehničar vežbe se obavljaju na svim klinikama Stomatološkog i Medicinskog fakulteta, a blok nastava za obrazovni profil zubni tehničar se realizuje na Stomatološkom fakultetu, u svim domovima zdravlja i u Vojno-medicinskoj akademiji.

Pored rada sa redovnim učenicima, škola uspešno obavlja rad sa vanrednim kandidatima koji su na prekvalifikaciji za jedno od dva obrazovna profila, sa učenicima koji redovno phađaju nastavu i polažu ispite za drugi obrazovni profil i sa kandidatima koji vanredno završavaju započeto školovanje.

Veliko je i interesovanje zubnih tehničara za specijalizaciju iz oblasti fiksna protetika i skeletirana proteza koju škola organizuje, a predavači su naši nastavnici.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top