Naslovna » Porodica » Porodični informator » Novčana pomoć za treće dete Vojvodina

Novčana pomoć za treće dete Vojvodina

novcana-pomoc-za-trece-dete-vojvodina

Novčana pomoć za treće dete Vojvodina

U sklopu realizacije Programa demografskog razvoja AP Vojvodine sa merama za njegovo sprovođenje, Pokrajinska vlada je 2013. godine donela Odluku o ostvarivanju novčane pomoći porodici u kojoj se rodi treće dete.

Ovom Odlukom utvrđen je viši stepen zaštite porodice u vidu novčane pomoći koja se isplaćuje mesečno do navršene druge godine deteta, pre svega sa ciljem da se ovom merom u narednim godinama poveća broj dece trećeg reda rođenja, obzirom da više decenija u opštinama Vojvodine postoje ozbiljni poremećaji u razvitku stanovništva pre svega u nedovoljnom rađanju.

Nominalni iznost novčane pomoći utvrđuje se rešenjem Pokrajinske vlade za svaku kalendarsku godinu.
Na sednici Pokrajinske vlade, doneto je rešenje kojim je utvrđeno da će i u 2015. godini nominalni iznos novčane pomoći porodici u kojoj se rodi treće dete biti 12.000,00 dinara mesečno.

Novčanu pomoć može da ostvari majka koja rodi treće dete koja u trenutku rođenja trećeg deteta ima prebivalište najmanje godinu dana na teritoriji Vojvodine.

To pravo ima i otac trećeg deteta, s tim što se redosled rođenja trećeg deteta za koje otac podnosi zahtev za ostvarivanje novčane pomoći porodici u kojoj se rodi treće dete utvrđuje prema majci.

Pravo na novčanu pomoć za treće dete majka i otac će ostvarivati 24 meseca. Nominalni iznos novčane pomoći Vlada Vojvodine će utvrđivati za svaku kalendarsku godinu.

Pravo na ostvarivanje novčane pomoći porodici u kojoj se rodi treće dete može ostvariti majka koja na dan 01.01.2013.godine i kasnije rodi treće dete pod uslovom da u trenutku rođenja trećeg deteta ima prebivalište najmanje godinu dana na teritoriji APV, koja neposredno brine o detetu za koje je podnela zahtev, čija deca prethodnog reda rođenja nisu smeštena u hraniteljsku porodicu ili data na usvajanje i koja nije lišena roditeljskog prava u odnosu na decu prethodnog reda rođenja.

Isplata…>>

Zahtev za ostvarivanje navedenog prava…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top