Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Osnovne škole » Osnovna škola Kralj Petar I – Stari grad – Beograd

Osnovna škola Kralj Petar I – Stari grad – Beograd

osnovna-skola

Osnovna škola Kralj Petar I – Stari grad – Beograd
Beograd, Stari grad
Kralja Petra I 7
011 2635 420
www.oskraljpetarprvi.rs

Osnovna škola ”Kralj Petar Prvi” nalazi se u ul.Kralja Petra br.7 i u ul. Maršala Birjuzova 43.

Školska zgrada u ulici Kralja Petra br.7 pod zaštitom je države i članica UNESK-a, gde poseduje katalošku vrednost i vodi se kao kulturno-istorijska baština.

U osnovnoj školi ”Kralj Petar Prvi” obrazovno-vaspitni rad odvija se u dve školske zgrade sa ukupno 22 odeljenja od I-VIII razreda.

Prvi objekat nalazi se u ulici Kralja Petra br.7 gde je 9 odeljenja od I-IV razreda sa organizovanim radom produženog boravka, a drugi objekat nalazi se u ulici Maršala Birjuzova 43 gde je 13 odeljenja od V –VIII razreda.

Obrazovno-vaspitni rad u OŠ ”Kralj Petar Prvi” u ulici Kralja Petra br. 7 izvodi se u 15 učioniica klasičnog tipa. Školska zgrada iako starog zdanja poseduje salu za fizičko vaspitanje, dve pomoćne učionice, gde se u jednoj od njih izvodi izborna nastava-Od igračke do računara.

Od prostorija za upravu i tehničko osoblje škola ima kancelariju direktora škole, sekretara škole, računovodstva, zbornicu i kancelariju stručnih saradnika: pedagoga, psihologa i logopeda škole.

Škola poseduje svečanu salu koja se namenski koristi za izvođenje takmičenja, proslava, seminara, školskih priredbi, školskog javnog predstavljanja i marketinga škole. U školskoj zgradi nalazi se školska kuhinja i trpezarija koja služi za pripremu i serviranje hrane učenicima od I do IV razreda, a mogu da je koriste i učenici viših razreda.

Školsko dvorište i sportski tereni su ograđeni što školu kao i učenike čini bezbednim.

Održavanju školskog prostora poklanja se posebna pažnja, posebno higijenskim i estetskim kvalitetima, čime stvaramo navike kod učenika da školsku sredinu doživljavaju kao lični i zajednički prostor. Oba objekta poseduju video nadzor.

Školska zgrada u ul. Maršala Birjuzova 43 poseduje 26 učionica. Dvadeset učionica namenjene su izvođenju kabinetske nastave, 5 učionica je klasičnog tipa, dve učionicu u kojoj se izvodi nastavni predmet informatika u VII i VIII razredu, biblioteka škole, zbornica, kancelarija stručnih saradnika, medijateka, 2 TO kabineta, fiskulturna sala, bazen, trpezarija, klub za nastavnike, prostorija za pomoćne radnike, domarske radionice i zubna ambulanta. U okviru školskog dvorišta nalazi se sportski teren.

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top