Naslovna » Mama » Uspešna mama » Podsvest ne laže

Podsvest ne laže

 

Nedavno, sprovodeći trening, naišla sam na izvrsnu tehniku, koja pomaže u prevazilaženju bilo kakve bezizlazne situacije u bilo kojoj sferi života.

Zove se “Tehnika slobodnih asocijacija” i usmerena je da dobiješ iz svoje podsvesti informaciju koju ne možeš svesno da shvatiš.

Događa se, kao da je sve u redu, ali nešto ne ide. I ne možeš da shvatiš šta je to “nešto”.  Tada ti nerazumevanje i neodređenost oduzimaju ogromnu količinu energije i životne snage.

Hajde da razjasnimo šta nas koči i promenimo sve znake “minusa” u debele “pluseve”!Šta ti nije jasno?

Za početak, odredite u kojoj sferi, u kojim odnosima, u kom pravcu ti treba jasnoća.

Na primer, ne možeš da shvatiš zašto ti se ne sviđa neka osoba, zbog čega projekat ne ide, zašto se ne možete ni na koji način prihvatiti  učenja ili otići u sportsku salu. Jednom rečju (maksimalna kombinacija reči) utvrdite problem / zadatak.

To mogu biti: Sport, Brak, Novi projekat, Engleski jezik, Zdravlje,Partner.

16 asocijacija

Sada od početka u redovima od 1 do 16 upišite 16 reči- asocijacija po tom pitanju / problemu / čoveku. Koristite bilo koji deo govora, negativan i pozitivan. Važno je da su to tvoje LIČNE asocijacije. To mogu biti i strane reči, ali one moraju da zvuče unutar tebe. To treba da bude upravo ONO što osećaš pri pomenu pitanja / imena / zadatka. Reči ne treba ponavljati.

Dobijeni spisak podeli u parove (1. sa 2., 3. sa 4., 5. sa ​​6. itd.) zagradama. I tada za svaki par upisuj novu asocijaciju. Samo pažljivije! To će biti samo reči, bez vezivanja za početno pitanje. To jest, ako si prvo smislio 16 asocijacija za sport, sada čak i ne misli na sport. Samo napiši asocijacije koje u tebi izazivaju ti parovi reči.

Nakon što dobijete novih 8 reči, ponovo ih podelite u parove i smislite 4 asocijacije, zatim – 2, i konačno, jednu, finalnu!

čč
Ako se dobila pozitivna asocijacija, inspiriši se time, idi naprijed koristeći tu informaciju. A ako je negativna, razmisli, šta je moguće napraviti, da minus postane plus? Šta ti lićno treba da uradiš / preduzmeš za novi rezultat? Pokušaj da promijeniš negativnu asocijaciju na pozitivnu.

Šta znači glavna reč?

Dobijena krajnja reč karakteriše u svojoj punoći kako celo tvoje biće odgovara na početno pitanje / osobu. To je ono što u stvari misliš o tome.
Razmisli o toj asocijaciji, osmotri je sa različitih strana, razmisli, zašto je tako? Koji je razlog toga rezultata?

Na primer, skenirala sam preko ove tehnike jednu važnu osobu u mom rastu i razvoju. I znaš šta? Dobijena je riječ “TEŽINA”. Mislila sam da nešto sa mnom nije u redu, a ispostavilo se da nosim na sebi težinu ovog partnerstva. Jer je mozak mislio potpuno drugačije!

Šta znače ostali parovi?

  • Prvih 16 reči svesno su se pojavile, iz tvog iskustva, uverenja, stavova koji su se razvijali tokom života.
  • Drugih 8 reči su malo dublje. To su tvoje podsvesne misli u vezi pitanja.
  • Sledeće 4 reči su tvoji emotivni odgovori. Možeš razumeti koje emocije u tebi izaziva određeno pitanje ili osoba. I raditi na tome da se poboljša / promeni rezultat.
  • Poslednje dve reči i rezultat se nazivaju Trougao rešenja. To jest, u ovome je skriven tvoj duboki stav i istovremeno rešenje. Razmisli o tome, izvrti, misaono razmotri. Shvati, da ti već znaš kako da rešiš to pitanje, kako da postupiš sa rezultatom. Jer, tvoja podsvest ti je već rekla pravi odgovor tokom prolaska tehnike.

Idi napred! Ne boj se da otpustiš suvišno, razbiješ stereotipe, stremi baš tome što ti želiš, a ne nametnutim željama spolja.

. Budi svoj! Slušaj sebe, čuj sebe i deluj bez sumnje!

Autor: Irina Apreljskaja

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top