Naslovna » Mama » Uspešna mama » Samoinicijativa kao put ka uspešnoj karijeri

Samoinicijativa kao put ka uspešnoj karijeri

ff

Samoinicijativa kao put ka uspešnoj karijeri

Nikome uspeh u karijeri nije pao sa neba, već je za uspeh potrebno zaista se potruditi i dati sve od sebe. Samo natprosečno zalaganje mogu dovesti do pomeranja vaše pozicije na poslovnoj skali, a samoinicijativa je jedan od najboljih načina da to i postignete.

Kada u vama postoji želja da napredujete i budete uspešni u svom poslu, onda bi trebalo da znate da je potrebno da pronađete i načine na koje ćete sebe pogurati u tom smeru. Način na koji ćete sebe motivisati može biti samo vaša stvar, ali postoje jednostavni načini da samoinicijativom dođete do željenog uspeha.

Prvo ono najteže

Kada želite da budete uspešni u poslu onda ne možete birati šta ćete raditi i šta nećete. Svaki posao ima svoje pozitivne i negativne stvari i obaveze koje volite i ne volite da radite. Ako želite sebi da pomognete u tome – predlog je da uvek prvo uradite ono što vam je najteže ili ono što najmanje volite da radite. Posle će vam preostale obaveze delovati kao zabava ili odmor.

Pronađite svoj sistem za rešavanje problema

Ako želite da budete produktivniji i uspešniji u svom poslu – uvek pokušavajte da pronađete bolje načine za rešavanje problema koji su pred vama. Gotovo da je svaki problem moguće rešiti na neki lakši način, a s obzirom da ne možemo svi razmišljati na isti način – možda ćete vi uspeti da svojim načinom razmišljanja dođete do načina na koji će se problemi rešavati na mnogo jednostavniji način. Pokušajte da vidite gde sve postoji prostor da se stvari poboljšaju – šta god da je u pitanju što može učiniti vaš rad produktivnijim i efikasnijim, a time i vas uspešnijim u poslu.

Dobro se informišite

Kada želite da rešite neki poslovni problem ili je na vama da završite neki zadatak – vrlo je važno da se dobro informišete i saznate sve što je potrebno kako biste lakše došli do željenih rezultata. Prikupite sve podatke vezane za taj deo posla i pronađite način na koji biste unapredili neku uslugu ili proces u kompaniji. Kada ste upoznati sa svim što treba lakše ćete osmisliti neki plan ili akciju, a vaša samoinicijativa će sigurno i u ovom slučaju ostati zapažena.

Ističite se i budite primećeni

Ukoliko imate neke ideje ili mislite da biste mogli svojim znanjem da unapredite rad ili neku uslugu vaše firme – nemojte to “čuvati” samo za sebe, već pronađite adekvatan momenat kada ćete to pokazati i drugima. Ukoliko sami ne kažete šta imate, pogotovo ako to ide u korist celokupnoj firmi – niko ne može znati da ste vi sposobniji da pomognete nego što se čini. Uostalom, to je samo jedan od načina na koji vaša samoinicijativa može da vam pomogne da napredujete u poslu i krenete putem uspeha.

Budite najbolja verzija sebe

Samokritičnost i maksimalno očekivanje od nas samih mogu biti pogubni za samopouzdanje ukoliko se ove karakteristike ličnosti zaustave samo tu. Ukoliko vas ove vaše odlike podstiču na dalji napredak i usavršavanje – onda je pred vama zagarantovan uspeh, bez obzira na to čime se bavite u životu. Slušajte sebe i pratite svoje mogućnosti, želje, misli, jer je upravo to najbolji način da postignete uspeh kom težite.

Još sličnih tekstova OVDE

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top