Naslovna » Uncategorized » Pozorište Teatrijum

Pozorište Teatrijum

POZORIŠTE TEATRIJUM I OVOG LETA U DVORIŠTU KAPETAN-MIŠINOG ZDANJA
Veliko otvaranje treće sezone pozorišta Teatrijum zakazano je za 1. jul, u 21h, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja.
Okupljenima su se obratili Tihomir Tika Stanić, naš proslavljeni dramski umetnik i jedan od osnivača pozorišta, prof. dr Vladan Đokić, rektor Beogradskog univerziteta, prof. Aleksandar Kavčić ispred Alek Kavčić fondacije, i Milan Bobić, mladi dramski umetnik, takođe ispred pozorišta Teatrijum.
Tokom jula i avgusta, publiku očekuje izuzetno raznovrstan repertoar, čak 80 predstava, brojne premijere i gostovanja.
Pored Omladinskog pozorišta DADOV, Teatrijum će ugostiti i Pozorište Slavija, Dorćolsko narodno pozorište, Teatar Ulica, Ferzeng Teatar, Ruski teatar u Beogradu, Narodno pozorište “Toša Jovanović”, Akademiju umetnosti…
“Ono što je najvažnije je da su mnoge samostalne trupe koje nemaju svoj prostor i koje nemaju gde da igraju prioritetno zastupljene u našem repertoaru”, izjavio je Tihomir Stanić.
Iz produkcije pozorišta Teatrijum stižu nam premijere predstava “Ljubaf”, “Trg ratnika”, “Halflajf”, “Anđeli Vavilona”, kao i predstava “Dr” koju Teatrijum radi u koprodukciji sa Teatrom Balkan Novi pokret.
“Posebno sam ponosan na činjenicu da smo ove godine osmislili, uz podršku CEBEF-a, program “Prvaci”. To će biti prilika da studenti akademija umetnosti iz Srbije izvedu ispit prve godine glume. Ulaz na te predstave će biti besplatan za sve”, naglasio je Stanić.
“Ovo je zgrada koja ima izuzetnu kulturno-istorijsku vrednost, i zgrada koja zaslužuje da se u njoj odvijaju ovakve kulturne manifestacije”, izjavio je Vladan Đokić, rektor BU. “Od prošle godine znamo da je ova manifetacija bila veoma uspešna, tako da mislim da nas očekuje još  jedna lepa sezona.”
Drugu godinu za redom, uz pomoć Fondacije Alek Kavčić, vikendima će se odigravati dečije predstave, besplatne i za decu i za roditelje. Aleksandar Kavčić poručio je da je misija Fondacije podrška obrazovanju i nauci, i dodao: “Kultura je deo obrazovanja, pogotovo ova vrsta kulture. Da se od malih nogu stvara navika da se ka kulturi ide, da se ne čeka da nam dođe na ekran telefona.”
Glumac Milan Bobić poručio je da je dečiji program ove godine osvežen i obogaćen edukativnim predstavama, i pozvao sve da posete Teatrijum.
Kao i prethodnih sezona, publika će moći da uživa u predstavama svake večeri, od 21h, u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja. Cena ulazinca je 1200 dinara, dok je cena za studente i penzionere 900 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni pozorišta koja počinje sa radom 1. jula u 10h, putem sajta teatrijum.rs, ili na sajtu Ticket servisa.
Dečije predstave će se igrati subotom i nedeljom od 11h, a ulaz je slobodan.
Kompletan repertoar možete pogledati na zvaničnom sajtu Teatrijuma, teatrijum.rs
script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top