Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Trudnoća » Priprema za majčinstvo » Prednosti bebi frendli programa

Prednosti bebi frendli programa

bebifrendliPrednosti bebi frendli programa?

Prednostiovog programa mogu da se podele u nekoliko oblasti i to:

Prednosti za majku i bebu dok su u porodilištu:

Dosledna briga, pristup informacijama i savetima od strane osoblja. Osoblje u okviru porodilišta i pedijatrije imaju pisanu strategiju koju razumeju i sprovode.
Rano ostvarivanje veze između majke i novorođenčeta. Kontakt koža na kožu odmah po rođenju bebe u što prijatnijoj atmosferi pomaže kako u psihološkoj i hormonskoj adaptaciji na novonastalu situaciju ono pomaže i tome da beba dođe u kontakt sa maminom kožom, njenim dodirom i mirisom.
Doslednost i stručna osposobljenost za pružanje podrške dojenju. Od osoblja se očekuje da bude u mogućnosti da pruži podrčku majki koja želi da doji.
Rani početak dojenja (prvi podoj). Beba se odmah po rođenju ne odvaja od majke već se ohrabruje instinktivna potreba za sisanjem. Ukoliko postoji potreba da se iz medicinskih razloga beba i majka razdvoje tada se mami pomaže da izmlazanjem održi laktaciju, a to njeno mleko se daje bebi.
Ceni se majčino mleko. Bebi se ne daje ništa (ni hrana ni piće) osim majčinog mleka, osim ukoliko je to medicinski indikovano.
Osnaživanje maminog samopouzdanja. Žena ima pravo da se veruje u njenu sposobnost da doji.

Prednosti za porodicu i društvo…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top