Naslovna » Beba » Putovanje sa bebom » Sa bebom na put

Sa bebom na put

sa-bebom-na-put

Sa bebom na put

Koje prevozno sredstvo je pogodno za prvo bebino putovanje?
Ako bi rangirali prevozna sredstva koje treba koristiti za odlazak na odmor sa bebom, svakako bi naš favorit bila ona sa kojima najbrže stignemo na odredište letovanja.

Međutim, dobro je svako prevozno sredstvo koje je udobno, bezbedno, beba može nesmetano da zadovolji svoje potrebe vezane za hranjenje, higijenu, spavanje i zabavu u budnom stanju.
Zabluda je da bebama smeta let avionom. Naprotiv, avionom se najbrže stigne i bebe ga dobro podnose. Obratite pažnju na pritisak u ušima prilikom uzletanja i sletanja aviona. Tada bebi dajte da sisa, pije iz flašice ili koristi cuclu, zavisno od toga šta koristi u svakodnevnoj nezi i ishrani. Ponesite u ručnom prtljagu topliju garderobu ili ćebence jer je tokom leta prilično hladno.

U automobilu je važno da koristite sigurnosno autosedište. Na prozor gde se nalazi vaša beba stavite zaštitu od sunca, ili pelenu ili čaršaf. Često provetravajte automobil ali tako da vazduh ne bije direktno na bebu. Ako je automobil klimatizovan ne bi trebalo da razlika bude veća od 7-10 stepeni u odnosu na spoljnu temperaturu. Kada pravite pauze pre izlaska iz kola otvorite sve prozore da se beba adaptira na topao vazduh. Pre ulaska u automobil otvorite sve prozore i vrata kako bi se izbegao vreo vazduh ili jednostavno uključite klimu nekoliko minuta pre unošenja bebe u automobil.
NIKADA ne ostavljajte bebu u automobilu samu ni u kom slučaju, ni na trenutak.
Vozite polako i zaustavljajte se na svaki 150-200 kilometara.

Ako se odlučite za putovanje autobusom, najbolje je da putujete noću, kako bi put prošao u spavanju. Torbu sa stvarima za bebu koje ste spremili sa našeg spiska držite pored sebe, da vam potrepštine za bebu budu pri ruci.

Voz, naročito kola za spavanje nisu loš izbor, ali ne u Srbiji. Pomislite samo na mogućnost dužeg zadržavanja na našim nesigurnim prugama. Voz stoji, niko ne zna zašto, dokle, koliko će biti kašnjenje, kondukteri odmahuju glavom, dete vam se unervozilo, ponestaje vam hrane i vode… Ne, hvala!

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top