Naslovna » Porođaj » Šta morate imati u torbi koju nosite na porođaj?

Šta morate imati u torbi koju nosite na porođaj?

zz

Šta morate imati u torbi koju nosite na porođaj?

Kada dođe dan za porođaj sigurno je da nećete imati vremena da se pakujete i mislite o svemu što će vam u tom trenutku biti potrebno – zato bi trebalo to da na vreme pripremite! Postoje stvari koje jednostavno morate imati sa sobom kada odete na porođaj, kao i stvari koje će vam možda dobro doći, a možda vam i neće biti potrebne.

Preporučuje se da torba za porodilište bude spremna već kada uđete u 37. nedelju trudnoće, jer od tada (gotovo) svakog dana možete očekivati da krene porođaj, jer ste već u devetom mesecu trudnoće.

Bez obzira na to šta vam drugi budu govorili – sigurno je da vam ne treba previše stvari, ali zato bi trebalo sve sa sledećeg spiska da imate sa sobom kada krenete u porodilište:

  1. Lična karta
  2. Zdravstvena knjižica
  3. Potvrda o krvnoj grupi i Rh faktoru
  4. Nalaz krvi i urina (ukoliko se spremate za carski rez)
  5. Potvrda o vaginalnom i cervikalnom brisu
  6. Uput za porodilište iz doma zdravlja

Osim potrebne dokumentacije koju morate pripremiti na vreme, u torbi za porodilište trebalo bi da bude mesta i za sledeće stvari:

– peškiri (barem 1 veliki i 2 manja)

– toalet papri, vlažne maramice

– pribor za ličnu higijenu

– duža pamučna majica

– 3 para čarapa

– sobne papuče i plastične papuče za tuširanje

– jednokratne, mrežasta gaćice (10 komada)

– mrežasti ulošci (5 paketa)

– pamučni brushalter za dojenje

– ulošci za dojenje (10 komada)

– kućni ogrtač

– dve spavaćice koje se otvaraju spreda zbog dojenja (proveriti sa porodilištem da li mogu da se zadrže za stalno korišćenje, jer porodilišta daju svoje)

Sigurno će postojati još stvari koje ćete želeti da ponesete, a koje sigurno nespadaju u najneophodnije. Svakako da je u redu da ponesete i mobilni telefon i još neke sitnice, ali se potrudite da sve to nepotrebno svedete na minimum, a da ne zaboravite ništa sa spiska stvari koje će vam zaista biti potrebne kada dođe dan porođaja.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top