Naslovna » Obrazovanje » Informator obrazovanja » Stipendije za studije u Južnoj Koreji

Stipendije za studije u Južnoj Koreji

stipendije-juzna-koreja

Konkurs za državne stipendije za postdiplomske studije u Koreji traje do 21. marta, nakon čega će se najbolji studenti pozivati na intervju

Ambasada Republike Koreje u Republici Srbiji ima čast da obavesti da je Nacionalni institut za međunarodno obrazovanje, Ministarstva obrazovanja Vlade Republike Koreje, raspisalo konkurs za četiri državljanina Srbije i jednog državljanina Crne Gore, da se prijave za državnu stipendiju korejske vlade za postiplomske studije (master ili doktorske), pod nazivom 2016 Global Korea Scholarship: Korean Government Scholarship Program for International Students for an Graduate Degree ili skraćeno 2016 Graduate GKS, za akademske godine 2016-2019.

1

Ambasada će, ukoliko kandidati ispune sve potrebne uslove, preporučiti ukupno šest kandidata ovom institutu (NIIED), koji će izabrati najboljih četvoro studenta. Nakon završenog procesa selekcije, uspešni studenti bi trebalo da budu u Koreji od avgusta 2016. godine.

U prilogu se nalazi priručnik za prijavu za ovu stipendiju, uključujući formulare i spisak sve druge potrebne dokumentacije. Dodatne informacije o ovom programu možete, takođe, naći na sajtu:
www.studyinkorea.go.kr.

Prijava i sva potrebna dokumentacija zainteresovanih studena, mora stići na adresu Ambasade, najkasnije do 21. marta 2016. godine. Aplikanti koji su prošli prvi krug selekcije u Ambasadi, biće pozvani na intervju nakon pregledanih dokumenata. Ljubazno Vas obaveštavamo da će studenti, koji ne ispunjavaju uslove navedene u priručniku za prijavu, biti automatski diskvalifikovani.

Nadamo se da će se što veći broj studenata, koji ispunjavaju uslove, prijaviti na ovaj konkus i uživati povlastice ovog celokupno finansiranog programa master ili doktorskih studija Vlade Republike Koreje.

Stipendija obuhvata sledeće stavke:
– Povratnu avionsku kartu
– Mesečnu stipendiju u iznosu od 900 000 KRW
– Jezički kurs u roku od godinu dana
– Punu školarinu za master i doktorske studije
– Zdravstveno osiguranje tokom boravka u Koreji
– Dodatne bonuse za izuzetno postignute rezultate tokom studiranja

Za sve dodatne informacije možete se obratiti gospođici Jeleni Milosavljević, na zvaničan mejl Ambasade ([email protected]).

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top