Naslovna » Obrazovanje » Informator obrazovanja » Studiranje u Francuskoj

Studiranje u Francuskoj

studiranje-u-francuskoj

Ambasador Francuske u Srbiji, gospođa Kristin Moro otvoriće „Putujući studentski sajam“ u utorak 4. novembra 2014. godine u 10:30, u holu Rektorata 8Studentski trg 1), zajedno sa g. Vladimirom Bumbaširevićem, rektorom Univerziteta u Beogradu.

Francuske studije i diploma način su da se ambiciozni mladi izdvoje iz svoje sredine i steknu bolje adute u potrazi za radnim mestom ili boljim poslom. Koje sve prednosti nudi Francuska kako bi se studenti iz Srbije opredelili za studiranje na francuski način?

Ove informacije biće dostupne na STUDENTSKOM SAJMU samo jedan dan, u utorak 4. novembra od 10:00 do 17:00 sati, u holu Rektorata Beogradskog univerziteta.
U saradnji sa Campus France, francuskom agencijom koja se bavi promocijom francuskog visokog školstva, Francuski instituti iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore organizuju „Putujući studentski sajam“. Petu godinu zaredom, sajam se održava u Beogradu i prilika je da srpski studenti dobiju sve korisne informacije o studijama u Francuskoj kao i o frankofonim studijskim programima u Srbiji i na Balkanu. Sajam će okupiti predstavnike francuskih univerziteta, kao i rukovodioce frankofonih studijskih programa u Srbijii i na Balkanu.

Studenti mogu da prisustvuju i tematskim predavanjima o studijskim programima iz sledećih oblasti: tehničkih i primenjenih nauka, ekonomije i menadžmenta, društvenih i humanističkih nauka, francuskog jezika, političkih nauka i prava.

Na sajmu će studenti takođe moći besplatno da testiraju svoj nivo francuskog jezika.

Unapređenje mobilnosti studenata prvi je prioritet Ambasade Francuske i Francuskog instituta u Srbiji u cilju jačanja veza između dve zemlje. Kvalitet francuskih studija potvrđuju međunarodno priznate diplome, a uslovi studiranja su veoma povoljni za strane studente zahvaljujući brojnim vladinim subvencijama.

Studiranje u Francuskoj

Studenti iz Srbije mogu od 4. novembra da konkurišu za STIPENDIJE koje francuska Vlada odobrava godišnje. Konkurs za stipendije za Master 2 i doktorske studije u ko-mentorstvu biće otvoren do 5. marta 2015. godine.
script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top