Naslovna » Aktuelno » SVE EMOCIJE SU VAŽNE I DOBRODOŠLE, A 13. JUNA STIŽU NA PLATNO U VIDU NAJIŠČEKIVANIJE ANIMACIJE GODINE – “U MOJOJ GLAVI 2”

SVE EMOCIJE SU VAŽNE I DOBRODOŠLE, A 13. JUNA STIŽU NA PLATNO U VIDU NAJIŠČEKIVANIJE ANIMACIJE GODINE – “U MOJOJ GLAVI 2”

SVE EMOCIJE SU VAŽNE I DOBRODOŠLE, A 13. JUNA STIŽU NA PLATNO U VIDU NAJIŠČEKIVANIJE ANIMACIJE GODINE – 
“U MOJOJ GLAVI 2” 

Na interaktivnom panelu Emocije su u igri, u organizaciji Fondacje Novak Đokovič i MCF MegaCom Film-a danas je u mts Dvorani vođen razgovor na temu prisutnosti emocija kod dece tokom odrastanja, ali i kod odraslih, a zaključak je da su i negativne emocije prirodne i rešive i da moramo da naučimo da se nosimo sa tim

Interaktivni panel Emocije su u igri, održan je u mts Dvorani u organizaciji Fondacije Novak Đokovič i distributera fiilmova MCF MegaCom Film-a, a na temu prisutnosti emocija kod dece, ali i odraslih. Tokom panela govorila su stručna lica, zatim deca koja se bave sportom, takmiče se u matematici i pohađaju muzičku školu, a panelista je bila i naša proslavljena sportiskinja, reprezentativka u odbojci Ivana Nešović.

Na samom početku govorilo se o čuvenom osećanju tremi i strahu koji je prisutan kod skoro svakog od nas, a Ivana je poručila publici, koju su činili đaci osnvnih škola, da je trema bila deo njene karijere: “Naučila sam kako sa tremom da živim, kanališem je i kako da mi postane drugarica. Trema je dobra stvar i suprotna ležernosti. Imala sam je i to mi je bilo u redu,” rekla je dodajući da moramo da naučimo da se nosimo sa emocijama i da na tome treba da se radi.

Govorilo se i o drugim važnim osećanjima, svim onim koji se pojavljuju u predstojećoj animaciji “U mojoj glavi 2”, kao najemotivnijem filmu godine.
Disney studio konačno je doneo dugoiščekivani nastavak svoje čuvene priče koja je pre devet godina osvojila tri vodeće  nagrade – Oskar, BAFTA i Zlatni globus., a koja je na najmaštovitiji način prikazala kako se različite emocije pojavljuju kod dece. 

U novom nastavku, gledamo istu junakinju Rajli, ali sada kao nešto stariju tinejdžerku i tim autora filma ističe da su tokom priprema za rad upoznali eksperte, pročitali stručne knjiga, razgovarali sa psiholozima o tome šta se sve događa u glavi tinejdžera – razvoj njihovog uma, tokom tih dana. 

Pdsetimo, “U mojoj glavi” je animacija o devojčici Rajli kojom u potpunosti rukovode emocije, kao što su Tuga, Bes, Radost i druge, a sa novim nastavkom stižu i novi “cimeri” koji se sad javljaju kod nešto starije junakinje. Tu su Anksioynost, Smor, Zavist.

Prema rečima reditelja Kelsija Mana, unošenje novih emocija u priču nije bio ni malo lak posao: “Usredsredio sam se da Anksioznost bude glavni lik. To je nešto što se zaista pojavljuje dok smo tinejdžeri.”

Sinhronizovani animirani film “U mojoj glavi 2” naći će se u bioskopima od četvrtka, 13. juna.

https://www.youtube.com/watch?v=VYgi7Cb3LQc

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top