Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Srednje škole » Tehnička škola Boško Krstić Bojnik

Tehnička škola Boško Krstić Bojnik

srednja-skola

Tehnička škola “Boško Krstić” – Bojnik

16205 Bojnik
Stojana Ljubića 2
016 821 162
www.tesbo.edu.rs

Minimalan broj bodova za upis koje su imali rangirani na listi prethodnih godina…

Obrazovni profili i slobodna mesta za upis – školska 2024/2025

EKONOMIJA, PRAVO I ADMINISTRACIJA

JABO SA 4L16S FINANSIJSKO – RAČUNOVODSTVENI TEHNIČAR 28 4 GOD Srpski

TRGOVINA, UGOSTITELJSTVO I TURIZAM

JABO SA 3K07S KONOBAR — 11 + 3 DUAL 14 3 GOD Srpski
JABO SA 3K08S KUVAR — 11 + 3 DUAL 14 3 GOD Srpski
JABO SA 4K16S TURISTIČKI TEHNIČAR 28 4 GOD Srpski

O školi

Srednja škola u Bojniku počela je samostalno sa radom 1979. godine, nakon što je dve godine funkcionisala kao istureno odeljenje Tehničke škole iz Leskovca. U prvim godinama svoga postojanja škola je obrazovala učenike za različita zanimanja iz oblasti poljoprivrede, da bi kasnije bila uvedena i zanimanja metalske i ekonomske struke. Danas škola nosi zvaničan naziv Tehnička škola “Boško Krstić” i upisuje sledeće obrazovne profile:
Poljoprivredni tehničar (30 učenika, 4 godine)
Turistički tehničar (30 učenika, 4 godine)

Pored redovne nastave, škola organizuje i konsultacije i polaganje ispita za vanredne učenike za sva navedena zanimanja.

Tehnička škola smeštena je u samom centru Bojnika, u ulici Stojana Ljubića br. 2. Varoš Bojnik predstavlja privredni, administrativni i kulturni centar Pustorečkog kraja. Nalazi se na jugu Srbije, udaljena 20 km od Leskovca i 45 km od Niša. Pored naše škole, od obrazovno-vaspitnih institucija u Bojniku funkcioniše i predškolska ustanova, kao i osnovna škola sa isturenim odeljenjima u okolnim mestima.

Zgrada škole poseduje odgovarajuće kapacitete koji omogućavaju kvalitetno izvođenje redovne (i praktične) nastave. Školska biblioteka raspolaže fondom od preko 2000 naslova iz oblasti stručne literature, školske lektire i udžbenika. Dva kabineta informatike opremljena su savremenim računarima (nabavljenim 2011. godine) i stalnom širokopojasnom vezom prema Internetu. Fiskulturna sala renovirana je 2011. godine i nalazi se u sklopu škole, a u neposrednoj blizini su i otvoreni sportski tereni za košarku, rukomet, odbojku i fudbal. U sastavu škole radi i zdravstvena ambulanta u kojoj se učenicima pružaju stomatološke i druge zdravstvene usluge.

Za izvođenje praktične nastave u mašinbravarskoj struci škola poseduje mašinsku radionicu, površine 120 m2, opremljenu svim potrebnim mašinama i alatima. Učenici koji se školuju za zanimanje automehaničara potrebna znanja i veštine stiču u automehaničarskim radionicama u Bojniku i okolini sa kojima škola ostvaruje uspešnu saradnju. Škola poseduje i poljoprivrednu ekonomiju velike površine sa zasadima raznih kultura i svim neophodnim poljoprivrednim mašinama i alatima kojima se u potpunosti ostvaruje praktična i ogledna nastava za učenike poljoprivredne struke.

Od prve generacije do danas Srednju školu u Bojniku završilo je preko 3000 učenika. Ove školske godine školu pohađa ukupno 350 učenika raspoređenih u 15 odeljenja. Učenici škole postizali su ranijih godina zapažene rezultate na takmičenjima iz stručnih i opšteobrazovnih predmeta, o čemu svedoče brojna priznanja i nagrade izloženi u prostorijama školske biblioteke. Po završetku školovanja, učenici imaju mogućnost upisa više od 30 fakulteta. Mnogi bivši učenici škole danas rade na visokim položajima u privredi i upravi, a neki od njih su danas i naši profesori.

Nastavni kadar škole čine uglavnom mladi visokoobrazovani stručnjaci, sa prosekom godina od 30 do 35. Pored izvođenja redovne nastave, profesori škole aktivno unapređuju svoja znanja i veštine učešćem na različitim stručnim seminarima i praćenjem savremenih dostignuća u svojim specijalističkim oblastima.

U okviru škole deluje nekoliko sekcija kojima se realizuju vannastavne aktivnosti za zainteresovane učenike. Prava učenika štite se kroz delatnost Đačkog parlamenta koji čine izabrani predstavnici iz svih razreda i odeljenja. Redovno se organizuju sportska takmičenja, priredbe, kvizovi i druge zabavne aktivnosti. Učenici škole aktivno učestvuju u svim sportskim, kulturnim i drugim javnim manifestacijama u Bojniku i okolini.

Direktor škole Dragan Đorić sa svojim saradnicima svakodnevno radi na poboljšanju uslova za izvođenje nastave i funkcionisanje škole u celini. U planu je opremanje biroa za potrebe nastave u ekonomskoj struci, a u sklopu škole treba da bude otvoren i Đački klub u kome bi učenici realizovali svoje vannastavne aktivnosti.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top