Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Srednje škole » Srednja škola Varvarin

Srednja škola Varvarin

srednja-skola

Srednja škola Varvarin
37260 Varvarin
Svetog Save 6
037 788 369
www.ssv.edu.rs

Minimalan broj bodova za upis koje su imali rangirani na listi prethodnih godina…Obrazovni profili i slobodna mesta za upis – školska 2024/2025

GIMNAZIJA

RAVA GA 4R04S PRIRODNO – MATEMATIČKI SMER 28 4 GOD Srpski

EKONOMIJA, PRAVO I ADMINISTRACIJA

RAVA SA 4L16S FINANSIJSKO – RAČUNOVODSTVENI TEHNIČAR 28 4 GOD Srpski

MAŠINSTVO I OBRADA METALA

RAVA SA 3D23S INDUSTRIJSKI MEHANIČAR 14 3 GOD Srpski
RAVA SA 4D08S MAŠINSKI TEHNIČAR MOTORNIH VOZILA 28 4 GOD Srpski
RAVA SA 3D82S MEHANIČAR MOTORNIH VOZILA 14 3 GOD Srpski

O školi

Od školske 1993/1994. godine školi se odobrava rad Odeljenja Gimnazije Paraćin, prirodno – matematičkog smera. Deset godina kasnije, školske 2003/2004. godine, Ministarstvo prosvete donosi odluku da Odeljenje Gimnazije bude matično odeljenje Tehničke škole u Varvarinu.

Razumevajući potrebe sredine u kojoj škola radi i uvažavajući interesovanje učenika, Ministarstvo prosvete RS rešenjem broj 022-05-87/94-03 od 24.10.2000. godine, odobrava rad novog područja rada: Ekonomija, pravo i administracija u okviru kog se od školske 2000/2001. godine školuju učenici obrazovnog profila Ekonomski tehničar, četvrti stepen stručne spreme.

Imajući u vidu potrebu za inovacijama i unapređenje školovanja, Ministarstvo prosvete i sporta RS, na osnovu pozitivnog izveštaja školskih nadzornika o ispunjenosti uslova u pogledu opremljenosti škole odobrava Tehničkoj školi u Varvarinu da od školske 2002/2003. godine upisuje učenike prvog razreda za obrazovni profil: Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje (četvrti stepen stručne spreme) u okviru područja rada Mašinstvo i obrada metala.

Školujući učenike različitih obrazovnih profila i gimnazijalce nastala je potreba da se škola preregistruje iz stručne u mešovitu školu. Odlukom Ministarstva prosvete i sporta o formiranju mešovitih škola, Tehnička škola od septembra 2005. godine postaje mešovita škola i menja naziv u Srednja škola, školujući učenike za područja rada Mašinstvo i obrada metala, Hemija, nemetali i grafičarstvo, Ekonomija pravo i administracija i Gimnazije, prirodno-matematičkog smera.

Odlukom resornog Ministarstva od školske 2006/2007. godine u okviru područja rada Mašinstvo i obrada metala, upisuju se učenici u nov obrazovni profil: Mehaničar grejne i rashladne tehnike.

Tokom 2006/2007. godine preduzete su aktivnosti u cilju promene obrazovnog profila u području rada Hemija, nemetali i grafičarstvo. U okviru pomenutog područja rada od školske 2007/2008. godine škola školuje učenike obrazovnog profila Tehničar za zaštitu životne sredine. Za ovaj obrazovni profil škola je dobila rešenje Ministarstva za školovanje učenika u prvom i drugom razredu. U junu 2010. godine prosvetni inspektori, na osnovu pregleda škole, dali su pozitivno mišljenje o ispunjenosti propisanih uslova rada u pogledu prostora, opreme i nastavnog kadra za školovanje učenika u trećem i četvrtom razredu, čime je škola u potpunosti zadovoljila sve Zakonom propisane uslove za ovaj obrazovni profil.

Potrebu za školovanje učenika trećeg stepena stručne spreme, škola je upotpunila počev od 2008/2009. godine od kada upisuje učenike obrazovnog profila: Instalater, a od 2010/2011. godine dobija saglasnost resornog Ministarstva za upis učenika u obrazovni profil Mehaničar privredne mehanizacije.

Za sve obrazovne profile kao i za gimnaziju škola poseduje rešenja o verifikaciji, izdata od strane Ministarstva prosvete, koja potvrđuju da škola u potpunosti ispunjava uslove u pogledu školskog prostora, opreme, nastavnih sredstava, potrebnog broja radnika i dovoljnog broja učenika da ostvaruje nastavni plan i program.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top