Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Srednje škole » Tehnička škola sa domom učenika Milentije Popović Crna Trava

Tehnička škola sa domom učenika Milentije Popović Crna Trava

srednja-skola

Tehnička škola sa domom učenika “Milentije Popović” – Crna Trava

16215 Crna Trava
Milentija Popovića bb
016 811 114
www.tehnickaskolacrnatrava.nasaskola.rs

Minimalan broj bodova za upis koje su imali rangirani na listi prethodnih godina…

Obrazovni profili i slobodna mesta za upis – školska 2022/2023

GEODEZIJA I GRAĐEVINARSTVO

JACT SA 4H23S GEODETSKI TEHNIČAR – GEOMETAR 30 4 GOD

O školi

Tehnička škola s domom učenika „Milentije Popović“ u Crnoj Travi svim učenicima nudi besplatan smeštaj, hranu, udžbenike, prevoz do škole, ali i bicikl kako bi privukli što više đaka u ovu izumiruću opštinu na jugoistoku Srbije.
– Besplatan smeštaj, četiri obroka dnevno, kao i prevoz iz mesta iz kog dolaze dobijali su prošle godine učenici geodetskog smera, a ove godine smo tu ponudu proširili na po jedno odeljenje za buduće građevinske i ekonomske tehničare. Interesovanje je veliko, a prošle godine smo upisali i do 30 učenika u odeljenja, što se nije desilo odavno – zadovoljan je Dragan Kocić, direktor nekada čuvene škole „Milentije Popović“.

U školi u Crnoj Travi nastavu na ekonomskom i geodetskom smeru pohađa 150 učenika iz raznih krajeva Srbije. Pored škole je internat, u kojem u potpuno renoviranim sobama ima mesta za 72 učenika.
– Imamo renovirane sportske sale, a otvorili smo i biciklistički klub, u kojem učenici takođe sve dobiju besplatno – od dresa do bicikla – kaže Kocić.

Iako je Crna Trava čuvena po svojim građevinskim radnicima, uprava škole i opština su na ovaj potez bili prinuđeni zbog sve manjeg broja učenika.
– Došla su teška vremena, ali ova škola postoji od 1912. Ovde su zaista dobri uslovi, ne samo za školovanje već i za pravilno odrastanje. Nema droge, nema pijanstva, a ni konflikata. Briga o deci nam je na prvom mestu, sve učenike znam, viđam ih više puta dnevno i razgovaram s njima. Na deci je samo da uče.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top