Mona-Uskrsnji prvomajski praznici
Naslovna » Obrazovanje » Informator obrazovanja » Upis dece u predškolsko

Upis dece u predškolsko

Upis dece u predškolsko

Kada počinje upis u pripremni predškolski program?
Već od 1. marta možete posetiti vrtić, odnosno školu u kojoj želite da vaše dete pohađa pripremni predškolski program, kako biste se na vreme upoznali sa vaspitačima i informisali o proceduri i početku upisa.

Upis dece u vrtiće Beograd za radnu 2018/2019 trajaće od 07.do 18. maja 2018.godine.

Preliminarni rezultati upisa biće objavljeni 11.juna. 2018.godine.

Za upis je potrebno predati zahtev za upis dece u predškolsku ustanovu i izvod iz matične knjige rođenih.
Neophodna dokumentacija se predaje rukovodiocu ili odgovornoj sestri u željenom vrtiću, gde možete preuzeti i zahtev za upis deteta.

Koliko traje pripremni predškolski program?
Predškolski program se odvija kao poludnevni ili celodnevni. Može se realizovati u trajanju od četiri sata, najmanje devet meseci pre polaska u školu ili u celodnevnom obliku rada. Roditelj bira oblik rada koji mu odgovara i to navodi u zahtevu za upis deteta u predškolsku ustanovu.
Pripremni predškolski program deca pohađaju u vrtićima ili pri osnovnim školama.
lzuzetno, prilikom upisa u školu, a nakon završenog pripremnog predškolskog programa, može se preporučiti odlaganje polaska deteta u prvi razred za godinu dana, uz nastavak pohađanja pripremnog predškolskog programa.

U koji dečji vrtić, odnosno školu mogu upisati dete radi pohađanja pripremnog predškolskog programa?
Roditelj ima pravo da sam izabere dečji vrtić, odnosno osnovnu školu koja ostvaruje ovaj program, gde će upisati svoje dete radi pohađanja pripremnog predškolskog programa. Dečji vrtić i osnovna škola dužni su da upišu svako dete radi pohadanja pripremnog predškolskog programa, bez obzira na prebivalište roditelja.

Nakon završenog predškolskog programa predškolska ustanova izdaje potvrdu o završenom predškolskom programu koju roditelji prilažu prilikom upisa u prvi razred osnovne škole.

Dokumenta potrebna za upis u pripremni predškolski program su izvod iz matične knjige rođenih deteta i zahtev za upis deteta u predškolsku ustanovu.

Pohađanje pripremnog predškolskog programa je besplatno.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top