Mladi Izvidjaci -Mona
Naslovna » Obrazovanje » Informator obrazovanja » Upis dece u predškolsko

Upis dece u predškolsko

Upis dece u predškolsko

Deca koja nisu išla u vrtić
Pripremni predškolski program je jako važan za decu koja nisu išla u vrtić. Redovno pohađanje programa decu priprema za lakši i uspešniji početak osnovnoškolskog obrazovanja. Pripremni predškolski program ima funkciju da doprinese zrelosti vaše dece za rad kakav ih očekuje u osnovnoj školi, unapredi njihova znanja iz srpskog jezika – jezika kojim će se svakodnevno služiti u školi, razvija dečju znatiželju i želju za učenjem, da podstiče njihovu samostalnost i druželjubivost.

Sa koliko godina dete pohađa pripremni predškolski program?
Dete koje će u septembru 2018. godine imati izmedu 5,5 i 6,5 godina treba da pohada pripremni predškolski program u toku školske 2018-2019. godine.

Da li je pripremni predškolski program obavezan?
Da, pripremni predškolski program je deo obaveznog osnovnog obrazovanja. Pravo deteta i obaveza roditelja jeste da obezbedi da dete redovno pohada pripremni predškolski program. Obaveza je i nadležne obrazovne ustanove da upiše dete radi pohadanja pripremnog predškolskog programa.

Ko organizuje pripremni predškolski program?
Pripremni predškolski program se organizuje u okviru svih državnih predškolskih ustanova (dečjih vrtića) i pojedinih osnovnih škola. Vaspitno-obrazovni rad, tj. rad sa vašom decom ostvaruje vaspitač.

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top