Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Obrazovanje » Informator obrazovanja » Upis u umetničku školu likovne oblasti

Upis u umetničku školu likovne oblasti

upis-u-umetnicku-skolu

Upis u umetničku školu likovne oblasti, odnosno na obrazovni profil u oblasti umetnosti

Kandidati se upisuju u umetničku školu likovne oblasti, odnosno na obrazovni profil u oblasti umetnosti prema redosledu koji se utvrđuje na osnovu uspeha na prijemnom ispitu i uspeha u prethodnom školovanju.

Za upis u umetničku školu likovne oblasti, odnosno za obrazovni profil u oblasti umetnosti kandidat polaže prijemni ispit iz tri dela:

  1. crtanja,
  2. slikanja,
  3. vajanja.

Kandidat za upis u umetničku školu likovne oblasti, odnosno za obrazovni profil u oblasti umetnosti može da ostvari na prijemnom ispitu najviše 160 bodova iz svakog dela prijemnog ispita, odnosno ukupno 480 bodova.

Kriterijumi za ocenjivanje crtanja su: kompozicija (40 bodova), proporcija i karakter oblika (40 bodova), kvalitet linije (40 bodova) i opšti likovni utisak (40 bodova).

Kriterijumi za ocenjivanje slikanja su: kompozicija (40 bodova), osećaj za boju (40 bodova), lokalni ton (40 bodova) i opšti likovni utisak (40 bodova).

Kriterijumi za ocenjivanje vajanja su: kompozicija (40 bodova), osećaj za oblik (40 bodova), strukturalna vrednost (40 bodova) i taktilnost (40 bodova).

Kandidat za upis u umetničku školu likovne oblasti, odnosno za obrazovni profil u oblasti umetnosti je položio prijemni ispit ako je ostvario najmanje 290 bodova ukupno iz svih delova prijemnog ispita.

Kada veći broj kandidata od broja predviđenog za upis u umetničku školu likovne oblasti, odnosno za obrazovni profil u oblasti umetnosti, ostvari isti broj bodova, prednost u rangiranju, do broja predviđenog za upis, imaju sledeći kandidati:

  • nosioci Diplome „Vuk Karadžić”;
  • kandidati koji su osvojili veći broj bodova na takmičenjima iz ostalih predmeta;
  • kandidati koji imaju veći ukupan broj bodova na prijemnom ispitu;
  • kandidati koji imaju veći ukupan broj bodova na završnom ispitu.
script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top