Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Ishrana » Hranite se zdravo » Zdrava ishrana mališana tokom hladnih zimskih dana

Zdrava ishrana mališana tokom hladnih zimskih dana

nutrino sokići

Ishrana dece tokom cele godine treba da bude kvalitetna, raznovrsna i bogata vitaminima i mineralima, a unos voća i povrća ne treba da zavisi od godišnjeg doba. Važno je da dete ima više obroka u toku dana, a to znači doručak, ručak i večera kao tri glavna, kao i dve do tri užine između obroka, oko prve godine. Takođe, obavezno je da obroci sadrže voće, povrće, kao i da svakodnevno budu organizovani u približno isto vreme.

Sve ovo je posebno važno kada dođe zima, jer se u tom periodu deca manje kreću, a samim tim su manje izložena sunčevim zracima. Pored toga zimski period je poznat kao doba godine kada vladaju virusi, pa su i deca sklonija prehladama, a upravo velike količine voća i povrća tokom zimskih meseci jačaju njihov imuni sistem i pomažu im da budu zdravi i otporni.

S obzirom na to da je tokom zime izbor svežih namirnica ograničen, mamama je uvek teško da nađu zamenu i budu sigurne da svojim mališana daju samo najbolje. Rešenje je u kupovnim kašicama od voća i povrća. Važno je da pri izboru proizvoda potražite prirodne proizvode, koji nude raznovrsne namirnice i zadovoljavaju nutritivne potrebe dečjeg organizma. Preporuka su Nutrino kašice, koje mogu da budu idealna hrana bebama u zimskim mesecima, ali i tokom ostatka godine, upravo zbog strogo kontrolisanog porekla namirnica i kvaliteta sastojaka.

Nutrino pirei idealan su izbor za vašeg mališana, jer pored potrebnog dnevnog unosa  povrća  koje mu obezbeđuju, takođe su i odličnog ukusa, pa će ih vaše dete jednostavno obožavati. Prvo povrće koje se uvodi u ishranu beba je šargarepa, zbog svoje visoke hranjive vrednosti i niskog alergijskog potencijala. Takođe bogastvo vitamina A, C, B, E i K, kao i različitih minerala, još jedan su od razloga da vašem detetu prva hrana bude upravo Nutrino prva šargarepica. Pored šargarepice, tu su uvek zdrava i ukusna bundeva, brokoli, ali i kašice od različitih vrsta mesa u kombinaciji sa povrćem.

nutrino sokići

 

Pored povrća svakako je jednako važan i unos voća, a vašem detetu će Nutrino voćni pirei sigurno postati omiljena poslastica. Ukusa je zaista mnogo, pa tako možete pronaći voćni pire od jabuke u kojem se zaista krije pravo bogastvo minerala i vitamina, a upravo zbog svog idealnog sastava, jabuka predstavlja najčešće voće koje se nalazi u Nutrino kašicama, pa je tako možete pronaći i  u kombinaciji sa raznim drugim voćem, poput kruške, borovnice, banane, pa čak i u kombinaciji sa keksom. Pored jabuke, tu su i ostale zdrave kašice poput one sa breskvom, jagodom, malinom, dunjom, višnjom ili šljivom.

Neizostavni deo zdravih dečijih obroka nezavisno od toga koje je godišnje doba su svakako i sokići.  Kada su prirodni, bez dodatih šećera, predstavljaju dodatni izvor vitamina, a deca ih vole. Nutrino u svom asortimanu nudi različite ukusa, pravljeni po specijalnoj tehnologiji koja dozvoljava da se sačuva prirodni, slatki i voćni ukus. Nutrino sokići su dostupni u kartonskom Tetrapak pakovanju, koje pruža bolju zaštitu od svetlosti i vrlo je praktično jer staje u svaku maminu torbu, bez bojazni da će se prosuti ili razbiti.

Uz Nutrino proizvode bićete bezbrižni i sigurni da će vaš mališan unositi dovoljno vitamina i minerala, koji će mu pomoći da ojača svoj imunitet i zaštiti se od virusa i prehlada, koji vrebaju tokom hladnih zimskih dana.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top