Naslovna » Ishrana » Hranite se zdravo » Dečija hrana proizvodena prema najvišim standardima

Dečija hrana proizvodena prema najvišim standardima

Prilikom izbora hrane za bebe, majke imaju dilemu za koju hranu se odlučiti pored one koju same spremaju svojim mezimcima. Postoje razni mitovi o kupovnoj dečijoj hrani, od toga da nije 100% prirodna, da dugi rokovi trajanja ukazuju na prisustvo konzervansa i dodataka, do toga da kupovne kašice nisu jednako hranljive kao one koje se pripremaju kod kuće, od svežeg voća i povrća.

Kako se zapravo pravi hrana za najmlađe? Zavirili smo u fabriku dečije hrane Baby Food Factory u Dobanovcima, koja od oktobra prošle godine proizvodi Nutrino – kompletan asortiman proizvoda namenjenih kako bebama, tako i onim malo starijim mališanima.

Najsavremenija tehnologija proizvodnje koja prevazilazi standarde u industriji dečije hrane, stroge kontrole proizvodnog procesa, od ulaznih sirovina, do finalnog proizvoda, garant su da mame mogu biti sigurne da izborom Nutrina, biraju bezbedne, prirodne proizvode, bez dodataka, proizvedene prema važećim pravilnicima u proizvodnji dečije hrane.

Sam proces proizvodnje počinje od sirovina koje se nabavljaju isključivo od sertifikovanih dobavljača koji ispunjavaju stroge standarde proizvodnje dečije hrane. Tek nakon potvrde interne i eksterne laboratorije da odgovara zahtevima, sirovina se sa usaglašenim statusom kontrolisanja i ispitivanja, koristi u procesu proizvodnje. To je prvi korak, nakon kojeg voće, povrće, žitarice, meso kreću na put do ukusnih Nutrino kašica.dečija hrana nutrino

U proizvodnji dečije hrane izuzetno je važna činjenica da deca zbog ubrzanog rasta imaju potrebu za dodatnom energijom i zato hrana za bebe treba da bude visoko energetska, zdravstveno bezbedna i kvalitetna. Ovo je bila osnova za formiranje Nutrino portfolija, jer je akcenat na važnim nutrijenima, hranljivim sastojcima i vitaminima koji su neophodni u razvoja deteta.

Mikrobiološku ispravnost proizvoda garantuje proces pasterizacije, a način sterilizacije teglica na visokim temperaturama onemogućava razvoj mikroorganizama i obezbeđuje duži rok trajanja, iako u proizvodima nema konzervanasa i dodataka.

Nutrino ukusi i kombinacije namirnica kreirani su tako da zadovoljavaju nutritivne potrebe svake faze razvoja deteta.

dečija hrana nutrino

Nutrino kašice dolaze u nekoliko varijanti, od voća, povrća i mesa, a svaka namirnica je posebno birana uz strogu kontrolu ispravnosti i kvaliteta. Kašice u teglicama se pakuju u termoskupljajuću foliju koja štiti proizvod od svetlosti, prašine i otvaranja, a obrada teglice na visokoj temperaturi, onemogućava razvoj mikroorganizama i garantuje zdravstvenu ispravnost proizvoda.

Voćni nutrino pirei postoje i u mekanoj „pauč“ ambalaži, pogodnoj za konzumaciju van kuće i obuhvataju raznovrsne kombinacije voća, sa žitaricama, keksom, sirom ili pavlakom.

Nutrino suve žitne kaše proizvode se od prirodnih sastojaka i dodatno su obogaćene sa 13 vitamina i 3 minerala, koji ne podležu termičkoj obradi, što im omogućava da sačuvaju sva svoja hranljiva svojstva. Žitarice obezbeđuju dobru prvu hranu, jer je u njima izvanredna ravnoteža ugljenih hidrata, proteina i masti. Kako su obogaćene gvožđem, predstavljaju važan deo bebine ishrane u uzrastu uvođenja dopunske hrane.

Nutrino mlekce su tečne žitne kaše, spremne za upotrebu, od mleka i žitarica, koje zbog obilja vlakana detetu daju osećaj sitosti. Idealno za konzumiranje i u kući i u pokretu, Nutrino mlekce je obogaćeno inulinom, koji povoljno utiče na imuni sistem i probavu, pa je mlekce idealan obrok tokom dana ili pred spavanje. Reč je o potpuno novom proizvodu na našem tržištu dečije hrane, a mame koje još nisu probale Mlekce za svoje mališane, do 30. juna mogu da iskoriste specijalnu akciju u Aksa prodajnim objektima širom Srbije, jer ih uz bilo koje kupljene Pampers pelene, čeka Nutrino mlekce za samo 1 dinar.

Neizostavni deo zdravih dečijih obroka su sokići, a Nutrino u svom asortimanu nudi sokiće od sočnog voća, pravljene po specijalnoj tehnologiji koja dozvoljava da se sačuva prirodni, slatki i voćni ukus. Nutrino sokići su dostupni u kartonskom Tetrapak pakovanju, koje pruža bolju zaštitu od svetlosti.

Drage mame, odaberite omiljene ukuse i budite sigurne da će vaša beba biti sita i zadovoljna.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top