Mladi Izvidjaci -Mona
Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Učenički domovi » Dom učenika srednjih škola Vranje

Dom učenika srednjih škola Vranje

Dom učenika srednjih škola Vranje

17500 Vranje
Moše Pijade 41
017 405 712, 017 422 035
www.domucenikavr.co.rs

Konkurs za prijem učenika u dom

Naš Dom je moderna vaspitno-obrazovna ustanova u kojoj se uspešno realizuju zahtevi koje društvo postavlja.

Ima dva objekta: Jedan je namenjen za smeštaj učenika i studenata – ima 90 soba kao i neophodan prostor za realizaciju vaspitno-obrazovnih ciljeva i drugi u kojem je smeštena uprava Doma, kuhinja sa trpezarijom, sportska sala i učenički klub.

Dom je namenski građen za potrebe smeštaja i ishrane učenika i raspolaže sa dve zgrade. U prvoj zgradi ima 90 trokrevetnih i četvorokrevetnih soba za smeštaj 160 učenika i 120 studenata. Na svakom spratu ima po 20 soba, a na 5 soba postoji po jedan sanitarni čvor. Pored spavaona, na prvom spratu postoji TV sala i prostorija za sportske aktivnosti sa teretanom a na drugom spratu učionica sa kompjuterskom prostorijom, domska biblioteka i prostorija za rad sekcija.
Na trećem spratu su spavaone, četiri apartmana sa zasebnim sanitarnim čvorovima i prostran dnevni boravak koji učenici koriste za druženje i gledanje televizije.

Ishrana učenika i studenata organizuje se u drugoj zgradi sa savremeno opremljenom kuhinjom i trpezarijom kapaciteta 500 korisnika.

Domska biblioteka poseduje fond sa više od 2.000 naslova i 4.500 knjiga koje su grupisane po oblastima. Dom ima sportsku salu za mali fudbal, odbojku i košarku.

Osnovna funkcija domova učenika jeste stvaranje uslova za svakodnevni rad svojih korisnika, čiji je cilj postizanje optimalnog školskog uspeha. Sem ka tom cilju, aktivnosti zastupljene u domovima treba da budu usmerene ka stvaranju uslova koji će omogućiti razvoj svih komponenti učenika.

Objekat u kome borave učenici i studenti ima: Učionicu koja je prijatan kutak za učenje, prostoriju sa računarima, biblioteku-medijateku sa više od 4000 publikacija, dve TV sale, dnevni boravak sa televizorom i prostoriju za sportske aktivnosti sa teretanom.

Kulturno-zabavne i sportsko-rekreativne aktivnosti odvijaju se u sekcijama učenika. One traju tokom cele godine, ali su najintenzivnije uoči Domijade. Kroz rad sekcija razvijamo svoje sklonosti i kreativnosti, ali ostvarujemo i zapažene rezultate, A gde i kako to organizujemo: u sportskoj sali igramo mali fudbal, odbojku, košarku, rukomet, stoni tenis u manjoj sali, šah u učionici. Žurke, maskenbale, kvizove,pesničke susrete, razna predavanja organizujemo u sali sa ozvučenjem. Naši maketari i likovnjaci imaju svoju radionicu.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top