Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Deca » Deca » Kako izduvati nosić

Kako izduvati nosić

kako-izduvati-nosic

Kako izduvati nosić

  1. Ima jedna vežbica, naravno kroz igru, date detetu nacepkane papiriće koje trebaju oduvati duvanjem iz nosa. Ako je više dece na okupu, možete organizovati i takmičenje, ko dalje, vodeći računa o udaljenosti učesnika.
  2. Sa mlađom decom možete probati uz pomoć plišanih igračaka, pokazujući kako meda i društvo duvaju nosić tako da udahnu na usta a onda izduvaju vazduh na nosić, za par dana možete biti u varijanti da šeta sa maramicom po stanu i 1, 2, 3 i duvaj. Naravno uvek pohvalite dete kad god i najmanji sadržaj bude u maramici.
  3. Kod nekih klinaca koji uglavnom uvlače sadržaj umesto da dunu, ponekad je dovoljno, svaki put kada to urade reći „naopako” i brzo ukapiraju da obrnu postupak.
  4. Neke su mame svaki put kada je dete šmrcavo pitale kako radi svinja, dete bi namreškalo nosić i duvalo, malo unutra, malo napolje, maramicu pod nos i vremenom dete to poveže i sada već samostalno duva nosić.
  5. Postoji varijanta igre, da dete naduva obraze, zatim mu stisnete obraze da vazduh izađe na usta i tako nekoliko puta, zatim predložite istu igru ali da usta ostanu zatvorena.
  6. Može i varijanta „kako nos svira”. Prvo to pokažete na sebi. Začepite nos, a onda malo po malo popuštate stisak da se čuje vazduh kako izlazi i onda nos „svira”, a onda celu stvar pokušate sa detetom, kao ajde duni da nos svira.

Kod neke dece to bude vrlo jednostavno, prislonite maramicu i dete kao da zna sta mu valja činiti. Ukoliko to nije slučaj sa vašim mališanom, pokušajte sa nekim od ovih trikova, čim skapira princip lako će posle naučiti i kako se to pravilno radi. Srećno!

Hvala sajtu: www.mojpedijatar.co.rs

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top