Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Srednje škole » Srednja turistička škola – Novi Beograd – Beograd

Srednja turistička škola – Novi Beograd – Beograd

srednja-skola

Srednja turistička škola – Novi Beograd – Beograd

Beograd, Novi Beograd
Otona Župančića 4
011 2607 200, 011 2607 286
www.turistickaskola.edu.rs

Minimalni broj bodova potrebnih za upis koje su imali rangirani na listi prethodnih godina… 

Obrazovni profili i slobodna mesta za upis – školska 2022/2023

TRGOVINA, UGOSTITELJSTVO I TURIZAM

BGNB SD 3K07S KONOBAR 30 3 GOD
BGNB SD 3K08S KUVAR 30 3 GOD
BGNB SD 4K03S KULINARSKI TEHNIČAR 30 4 GOD
BGNB SD 4K16S TURISTIČKI TEHNIČAR 90 4 GOD
BGNB SD 4K04S HOTELIJERSKO-RESTORATERSKI TEHNIČAR 30 4 GOD

O školi

Srednju turističku školu pohađa 956 učenika raspoređenih u 30 odeljenja.

Teorijska nastava se odvija u 14 učionica, a vežbe i praktična nastava u kabinetima za usluživanje, kuvarstvo, agencijsko – hotelijersko poslovanje i računarstvo i informatiku.

Škola ima Svečanu salu koja raspolaže sa 120 mesta.Sala je opremljena video projektorom, računarom, pojačalom, sistemom za ozvučenje i klavirom, kako bi se uspešno organizovale manifestacije povodom proslava školske slave Svetog Save, Dana škole, predstave dramske sekcije, književnih večeri i drugo (multimedijalni časovi, prezentacije beogradskih fakulteta i Visokih strukovnih škola…)

Fond školske biblioteke obuhvata oko 5000 naslova. Sem obavezne školske lektire u biblioteci se nalaze enciklopedije, monografije, rečnici, stručne literature i časopisi dostupni učenicima i profesorima.

U okviru školskog prostora nalazi se šest kancelarija, nastavnička zbornica i prostorija za prijem roditelja. Škola ima fiskulturnu salu i dva otvorena sportska terena, za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja i sportska takmičenja.

Opremljenost učionica i kabineta zadovoljava potrebe učenika. Školski prostor je adekvatan, učionice sa dosta svetla, veliki holovi i školsko dvorište.

U Školi se neguju vrednosti kvalitetne nastave, profesionalnog odnosa prema radu, uzajamnog poštovanja svih učesnika u nastavnom procesu i životu Škole. Zbog atraktivnosti obrazovnih profila, izuzetnih uslova za rad i brige o bezbednosti učenika, interesovanje za upis u našu Školu je veliko. Učenici po završetku Srednje turističke škole uspešno nastavljaju svoje obrazovanje na visokim strukovnim školama i fakultetima Beogradskog univerziteta. Oni koji se ne odluče za dalje školovanje, zahvaljujući znanjima i veštinama koje stiču, posebno tokom obavljanja praktične nastave, lako nalaze posao u poznatim hotelima i restoranima gde su često i obavljali praksu.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top