Mona-Letnje osveženje
Naslovna » Porođaj » Šta morate imati u torbi koju nosite na porođaj?

Šta morate imati u torbi koju nosite na porođaj?

zz

Šta morate imati u torbi koju nosite na porođaj?

Kada dođe dan za porođaj sigurno je da nećete imati vremena da se pakujete i mislite o svemu što će vam u tom trenutku biti potrebno – zato bi trebalo to da na vreme pripremite! Postoje stvari koje jednostavno morate imati sa sobom kada odete na porođaj, kao i stvari koje će vam možda dobro doći, a možda vam i neće biti potrebne.

Preporučuje se da torba za porodilište bude spremna već kada uđete u 37. nedelju trudnoće, jer od tada (gotovo) svakog dana možete očekivati da krene porođaj, jer ste već u devetom mesecu trudnoće.

Bez obzira na to šta vam drugi budu govorili – sigurno je da vam ne treba previše stvari, ali zato bi trebalo sve sa sledećeg spiska da imate sa sobom kada krenete u porodilište:

  1. Lična karta
  2. Zdravstvena knjižica
  3. Potvrda o krvnoj grupi i Rh faktoru
  4. Nalaz krvi i urina (ukoliko se spremate za carski rez)
  5. Potvrda o vaginalnom i cervikalnom brisu
  6. Uput za porodilište iz doma zdravlja

Osim potrebne dokumentacije koju morate pripremiti na vreme, u torbi za porodilište trebalo bi da bude mesta i za sledeće stvari:

– peškiri (barem 1 veliki i 2 manja)

– toalet papri, vlažne maramice

– pribor za ličnu higijenu

– duža pamučna majica (1-2 komada)

– 3 para čarapa

– sobne papuče i plastične papuče za tuširanje

– jednokratne, mrežasta gaćice (10 komada)

– mrežasti ulošci (5 paketa)

– pamučni brushalter za dojenje

– ulošci za dojenje (10 komada)

– kućni ogrtač

– dve spavaćice koje se otvaraju spreda zbog dojenja (proveriti sa porodilištem da li mogu da se zadrže za stalno korišćenje)

Sigurno će postojati još stvari koje ćete želeti da ponesete, a koje sigurno nespadaju u najneophodnije. Svakako da je u redu da ponesete i mobilni telefon i još neke sitnice, ali se potrudite da sve to nepotrebno svedete na minimum, a da ne zaboravite ništa sa spiska stvari koje će vam zaista biti potrebne kada dođe dan porođaja.

Nema komentara.

Scroll To Top