Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Srednje škole » Trgovačka škola – Stari grad – Beograd

Trgovačka škola – Stari grad – Beograd

srednja-skola

Trgovačka škola – Stari grad – Beograd

Beograd, Stari grad
Hilandarska 1
011 3225 894, 011 3225 212
www.trgovackaskola.edu.rs

Minimalan broj bodova za upis koje su imali rangirani na listi prethodnih godina…

Obrazovni profili i slobodna mesta za upis – školska 2022/2023

EKONOMIJA, PRAVO I ADMINISTRACIJA

BGSG SD 4L13S KOMERCIJALISTA 60 4 GOD

TRGOVINA, UGOSTITELJSTVO I TURIZAM

BGSG SD 4K01S ARANŽER U TRGOVINI 30 4 GOD
BGSG SD 3K06S TRGOVAC 90/0+90 dual 3 GOD
BGSG SD 4K02S TRGOVINSKI TEHNIČAR 150 4 GOD

O školi

Trgovačka škola ima veliku obavezu da nastavi svoju dugu tradiciju koja datira od 1843. godine.

Škola se nalazi u samom srcu Beograda. Bezbednost učenika u Školi je na visokom nivou, atmosfera u Školi prijatna i stimulativna i za učenike i za profesore.

Zadatak nam je da pratimo razvoj trgovine u svetu i u tom smislu osavremenimo postojeće obrazovne profile – Komercijalista sa savremenim nastavnim sadržajima i zanimljivom nastavom koja je direktno povezana sa praksom, kroz rad u birou, odnosno virtuelnom preduzeću.

„Pravi trgovac je onaj koji ima jednostavan, nepristrasan fakultet koji mi zovemo zdrav razum; čovek snažnih afiniteta ka činjenicama, koji donosi svoje odluke na osnovu onoga što vidi…“ Ralph Waldo Emerson

Beograd je grad u kojem se trgovina vekovima uspešno razvijala. Darežljivost i plemenitost su dve odlike srpskih trgovaca, zapisano je u Spomenici Beogradske trgovsčke omladine. Trag te vekovne trgovine duboko je utisnut u temelje trgovačke škole u Hilandarskoj br.1, koja ima tradiciju dugu preko 160 godina. Danas, Trgovačka škola predstavlja uglednu ustanovu koja se izdvaja dobrim stručnim kadrom, kvalitetnom organizacijom, praćenjem savremenih tokova u nastavi i praksi. Zahvaljujući ekspanziji privatnih trgovinskih preduzeća, trgovinskih radnji i sve aktuelnijih trgovinskih centara, škola se nalazi u žiži interesovanja, tako da se dosta pažnje posvećuje praktičnoj nastavi. Prateći promene u zakonima o trgovini, škola tradicionalno sarađuje sa sa različitim, uglednim trgovinskim preduzećima. Otvorena je za saradnju sa drugim institucijama i konstantno se trudi da prati moderne tokove trgovine, stoga se u školi organizuju seminari na kojima đaci mogu steći nova znanja. Osnovi afiniteti škole jesu osavremenjivanje stručnih predmeta u skladu sa naprednom praksom i naučno-tehnološkim otkrićima. U prilog tome ide i da u školi postoje dobro opremljeni kabineti sa nastavu trgovinskog poslovanja, model prodavnice gde đaci praktično uvežbavaju rad u trgovini i izvođenje praktične nastave, kao i kabineti za aranžiranje. Od 2007. godine u školu su uvedeni i pilot programi, odeljenja na novom četvorogodišnjem smeru komercijalista.

Pored redovne nastave, postoji veliki broj vannastavnih aktivnosti zahvaljujući kojima đaci mogu da usavrše znanje iz oblasti svojih interesovanja. Kreativni koncept jeste cilj kome konstanto težimo. Odabrani stručni kadar trudi se da razvije kreativnost kod učenika i da otkrije njihove talente i interesovanja kojima se pristupa na pravi način. Stoga,u školi postoji preko 15 sekcija gde učenici usavršavaju svoja kreativna, obrazovna, kulturna i dr. interesovanja. Uz odgovarajuće uslove i kvalitetno opremljene kabinete, učenicima je obezbeđen i neophodan materijal za rad, kao i moderna nastavana sredstva.

Već duži niz godina, škola uspešno sarađuje s roditeljima i stoga Savet roditelja učestvuje u rešavanju svih bitnih pitanja i aktuelne problematike. Smatramo da je dobar odnos sa roditeljima i uzajamna saradnja ključ uspešnog školovanja i usmeravanja đaka u dobrom moralnom smeru i edukativnom pravcu.

U samoj školi vlada prijatna i stimulativna atmosfera, kako za učnike, tako i za same profesore koji se trude da daju što veći doprinos radu i razvoju škole. U školi radi 92 profesora raspoređenih u 11 stručnih aktiva. Neki od njih su bivši učenici ove škole.

Pored dobro opremljenih stručnih kabineta, u školi se nalaze i dva kabineta za informatiku i računarstvo opremljenih sa 23 računara na kojima se odvija nastava, a posebno se primenjuju specifični programi za poslovnu informatiku. Tu je i školska biblioteka sa preko 18000 knjiga, kao i zubna ambulanta i ordinacija za kontrolne preglede učenika. Škola se nalazi pod konstantnim video nadzorom, kao i nadzorom obezbeđenja koje vodi računa o disciplini i bezbednosti učenika.

Prostorija na koju je škola posebno ponosna jeste lepo uređen prostor svečane sale u kojoj se, pored seminara za profesore i sličnih događaja, za učenike i zaposlene povremeno organizuje i umetnički program-pozorišne predstave i koncertni nastupi manjih ansambala.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top