Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Zdravlje » Informator zdravlja » Besplatna vakcina Pentaxim

Besplatna vakcina Pentaxim

pentaximAgencija za lekove i medicinska sredstva Srbije je nakon obavljene kontrole kvaliteta a na osnovu dostavljene dokumentacije i na osnovu dostavljenih uzoraka, 14.03.2015. godine izdala sertifikat analize za lek Pentaxim, vakcina protiv difterije, tetanusa, velikog kašlja, dečje paralize i Haemophilusa tip b, nosioca dozvole Sanofi-Aventis d.o.o. Beograd, za seriju broj L4196-1, roka upotrebe do 10.2016. godine, a u količini od 66.050 doza.

Imajući u vidu izuzetan javno-zdravstveni interes imunizacije dece prema Kalendaru imunizacije u skladu sa Pravilnikom o imunizaciji i načinu zaštite lekovima, eksperti Agencije za lekove procenili dokumentaciju i uzorke u skladu sa Pravilnikom o načinu kontrole kvaliteta lekova i medicinskih sredstava.

Nakon toga je danas, 14.03.2015., direktor ALIMS-a potpisao sertifikat analize kojim se potvrđuje kvalitet uvezene serije leka.

Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije saopštava da su se ovim stekli uslovi da se vakcina Pentaxim, serija L4196-1 distribuira od strane Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak, kako bi se obezbedila snabdevenost zdravstvenih ustanova i kontinuitet započete imunizacije.

Da li je vakcina Pentaxim bezbedna?…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top