Naslovna » Ishrana » Hranite se zdravo » Čuvar zdravlja u trudnoći

Čuvar zdravlja u trudnoći

Med – Čuvar zdravlja u trudnoći

cuvar-zdravlja-u-trudnoci

Trudnoća i rađanje zdravog deteta su svakako najlepši događaj u životu žene. Trudnoća jeste fiziološko, normalno stanje ali ipak i izmenjeno „drugo stanje”. Danas preovladava mišljenje da žena treba da se hrani pravilno šest meseci pre začeća, a posebno tokom trudnoće, kako bi sačuvala svoje zdravlje i rodila zdravo potomstvo.

Pravilna ishrana u trudnoći i prvim mesecima posle porođaja ima višestruki značaj:
treba da obezbedi normalan rast i razvoj ploda, da sačuva zdravlje majke i omogući uspostavljanje i razvoj laktacije (lučenja mleka).

Čuvar zdravlja u trudnoći

Zdrave hrane ima sve manje a ona je prvi i najvažniji uslov pravilne ishrane svih kategorija, a posebno onih najosetljivijih. Nedostatak odgovarajuće, kvalitetne hrane utiče pre svega na metabolizam mozga i slabi imuni sistem ploda.

Savršeni Tvorac svega živog na zemlji sve je predvideo i dao nam u prirodi. Ali čovek je modernim načinom života poremetio prirodni sklad, pa posledice osećaju svi, a posebno žene tokom trudnoće.

Savremeni način života, izmenjeni način funkcionisanja porodice, uz dvostruku ulogu žene u društvu, na poslu i u kući, dodatno opterećuju organizam, a da ne spominjemo loše navike u ishrani (konzumiranje namirnica sa aditivima, brze hrane…), pušenje, bolesti zavisnosti… Zato trudnica treba da jede duplo kvalitetnije a ne duplo više.

Zašto med…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top