Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Zanimljivosti » Da li ste znali…

Da li ste znali…

Dar naše prirode je mogućnost pozitivnog mišljenja i sposobnost uzimanja i davanja. Kada u jednoj lepoj nedelji uspemo da sastavimo svaki dan pun blagosti zaključimo da je moguće rešiti sve probleme sa kojima se suočavamo.

da-li-ste-znali

Koliko god su nam problemi slični ili potpuno različiti postoji jedan problem zajednički svima nama: “Dnevno se malo priča o njemu a mi, odrasli, kao da povremeno pomalo zažmurimo nad njim.”
Da postavimo problem matematički: Ako svaka porodica dnevno proizvede u proseku 5,7 kg otpadaka od kojih samo 20% može da se reciklira, 50% u takozvanoj EU, za koje vreme će nam deca živeti na deponijama?
Moramo da budemo svesni da je nemoguće edukovati sopstvenu decu rečima koje ne odgovaraju slici koju sami vide. O kakvoj je slici reč kada je naša dragocena priroda u pitanju. Sa jedne strane imamo pejzaž u kome ptičice cvrkuću pored naizgled čiste reke, a sa druge strane imamo čitava ostrva otpadaka koje PITAM SE moraju li da postoje?

Iako zvuči kao veliko pitanje na koje mi Roditelji ne možemo da utičemo, u svom malom ili ti u 5,7kg dnevno koje proizvedemo sigurno nešto možemo da promenimo…
Pomislite samo kada bi se u svakoj, baš svakoj porodici probudila svest o važnosti ekologije ili bolje neophodnosti čistih parcela vazduha i vode, i kada bi ponudili našoj nam lepoj Srbiji već klasifikovano – reciklirano smeće, pokrenuli bi čitavu mašineriju za čišćenje ove naše planete. Stvar je jako ozbiljna i dnevno bi trebala da nas uči i zanima, sve nas bez izuzetaka.
Pomislite samo koliko bi novaca uštedeli kada bi prestali da budemo žrtve konsumizma i sami kreirali svoju trpezu bez etiketa, super fantastičnih Moda proizvoda, zaslađivača, konzervanasa (gotovih proizvoda), veštačih boja (gaziranih pića), raznih agensa,…

Pomislite samo kakvo bi olakšanje bilo za vaš novčanik kada bi ste odšetali porodično do obližnjeg brdašca i prave prirode. Zamišljate, maslačak, mladu koprivu, zelje, razne travčice iz porodice kiseljaka i luka i čist vazduh koji vam okrepi mozak a naročito trpezu!

Priroda je toliko velikodušna u davanju ovih veličanstvenih biljaka ima ih za sve nas, i više od toga! I za jelo, i drenažu, i maske i preparate za kosu i za čajeve i za biljne lekove. Priroda nam DAJE a mi ne uzimamo. Kupićemo zamrznut spanać, već “opran” spremićemo ga za deset minuta i baciti kesu.

Da li ste znali…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top