Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Učenički domovi » Dom učenika gimnazije Babušnica

Dom učenika gimnazije Babušnica

Dom učenika gimnazije Babušnica

18330 Babušnica
Omladinskih brigada bb
010 685 026
www.gimbab.edu.rs

 

Konkurs za prijem učenika u dom

Mnogi su pokušali da opišu gimnaziju u Babušnici, ali nekako je sve to uvek na kraju bilo i previše idilično. Ako sadašnje đake pitate za impresije sigurno će sve to biti manje ukrašeno epitetima, ali ako za utiske pitate one koji odavno samo sanjaju školske klupe uverićete se da oni imaju samo lepe uspomene. Ovi prvi su uvereni da postoji i bolje a ovi drugi su samo nostalgični. Pa, kakva je ta gimnazija “Vuk Karadžić” uopšte?

U razvoju i reformi srednjeg školstva u Srbiji i Gimnazija “Vuk Karadžić“ u Babušnici transformisana je u Obrazovni centar školske 1976/77. godine. Obrazovni centar je imao niz zanimanja sa trećim i četvrtim stepenom obrazovanja: pravno-birotehnički smer, prirodno-tehnički smer, tekstilni, mašinski i gumarski smer.

image023Nova školska zgrada izgrađena 1982.godine. Deo enterijera su: bogata etnografska zbirka, umetničke slike, tapiserije, ukrasni predmeti u duborezu, makete škole i centra Babušnice, akvarijum, insektarijum i niz drugih predmeta i detalja. Nastava se odvija u šesnaest prostorija – klasičnih učionica, specijalizovanih učionica, kabineta i radionica. Posebno treba izdvojiti kabinete fizike, hemije, biologije kao i dva kabineta informatike i multimedijalni centar u sklopu bogate školske biblioteke.

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top