Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Srednje škole » Elektrotehnička škola Mija Stanimirović Niš

Elektrotehnička škola Mija Stanimirović Niš

srednja-skola

Elektrotehnička škola Mija Stanimirović Niš

18000 Niš
Bulevar Cara Konstantina 82-84
018 550 022
www.etsmijastanimirovic.edu.rs

Minimalan broj bodova za upis koje su imali rangirani na listi prethodnih godina…

Obrazovni profili i slobodna mesta za upis – školska 2024/2025

ELEKTROTEHNIKA

NIME SH 4E21S ELEKTROTEHNIČAR ZA ELEKTRONIKU NA VOZILIMA 28 4 GOD Srpski
NIME SH 4E27S TEHNIČAR MULTIMEDIJA 28 4 GOD Srpski
NIME SH 4E11S TEHNIČAR TELEKOMUNIKACIONIH TEHNOLOGIJA — 26 + 2 DUAL 28 4 GOD Srpski
NIME SH 4E53S TEHNIČAR ZA ADMINISTRIRANJE RAČUNARSKIH MREŽA 56 4 GOD Srpski
NIME SH 4E54S TEHNIČAR INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA 56 4 GOD Srpski

O školi

Elektrotehnička škola Mija Stanimirović Niš  je na putu svog postojanja (dugom 63 godine) prošla kroz različite reforme, prostorna rekonstruisanja i dograđivanja. Zahvaljujući dobro uređenom i održavanom radnom prostoru, savremenoj opremi i metodama izvođenja teorijske i praktične nastave, kao i bogatim ljudskim resursima, može se reći da ona danas predstavlja jednu od najsavremenijih škola u Srbiji. Smeštena je u prijatnom ambijentu zelenila, na putu ka Niškoj Banji i u neposrednoj blizini arheološkog nalazišta Mediana.

U ETŠ „Mija Stanimirović“ se obrazuje oko 760 učenika za šest zanimanja četvrtog stepena. Osim redovnih učenika, škola se bavi prekvalifikacijom i dokvalifikacijom vanrednih učenika za zanimanja trećeg, četvrtog i petog stepena. Bezbednost učenika prioritet je u strategiji i organizaciji škole. Osim standardnih metoda dežurstava, ona je ostvarena i efikasnim elektronskim sistemom zaštite i video nadzorom, a uspostavljena je i čvrsta saradnja sa školskom policijom. Sve to rezultiralo je mirom i bezbednim uslovima rada.

Školska zgrada ima dva nivoa. U prizemlju se nalazi 13 učionica za izvođenje teorijske nastave, kabinet za strane jezike i građansko vaspitanje i nekoliko službenih prostorija za rukovodstvo i administrativno osoblje škole. Tu je i sala s teretanom za izvođenje časova fizičkog vaspitanja i druge sportske aktivnosti u školi. Na spratu su savremeno opremljeni kabineti (laboratorije) za elektroniku, merenja, telekomunikacije, radio i video tehniku, multimediju, praktičnu nastavu, tri računarska kabineta, sala za multimedijalne prezentacije i nastavu, TV studio, prostorija za rad s vanrednim učenicima, biblioteka sa Internet klubom, prostor za prijem roditelja i nekoliko službenih prostorija za osoblje. Osim toga, u dvorištu škole se nalazi autogaraža sa savremenim uređajima za dijagnostiku, pratećim prostorijama, kao i spoljni teren za male sportove. U školi funkcioniše i računarska mreža sa više od 70 računara.

Posebna pažnja u školi posvećuje se ljudskim resursima. Škola ima 103 zaposlenih, a u nastavi je angažovano 78. Skoro svi zaposleni nastavnici prošli su kroz neki oblik edukacije (razni oblici računarske obuke, reforma, školski programi, modularni sistemi, obuke iz oblasti struke, pedagogije i psihologije…). Zahvaljujući tome i sopstvenoj inicijativi i aktivnošću, a u saradnji sa odgovarajućim obrazovnim organizacijama i institucijama, ona je uspela da u potpunosti izmeni strukturu dosadašnjih prevaziđenih obrazovnih profila i uvede četiri nova ogledna zanimanja osmišljena potpuno u skladu sa savremenim trendom razvoja računarskih i informaciono-komunikacionih tehnologija. Rezultati tih aktivnosti ogledaju se u znatnom povećanju broja i kvaliteta učenika koji se odlučuju za upis u ovu školu, kao i u njihovim rezultatima i postignućima u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top