Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Srednje škole » Ugostiteljsko-turistička škola Niš

Ugostiteljsko-turistička škola Niš

srednja-skola

Ugostiteljsko-turistička škola Niš

18000 Niš
Majakovskog 2
018 233 830, 018 532 240
www.utsnis.edu.rs

Minimalan broj bodova za upis koje su imali rangirani na listi prethodnih godina…

Obrazovni profili i slobodna mesta za upis – školska 2024/2025

TRGOVINA, UGOSTITELJSTVO I TURIZAM

NIME SG 3K07S KONOBAR 14 3 GOD Srpski
NIME SG 3K08S KUVAR 28 3 GOD Srpski
NIME SG 4K03S KULINARSKI TEHNIČAR 28 4 GOD Srpski
NIME SG 3K13S POSLASTIČAR 14 3 GOD Srpski
NIME SG 4K16S TURISTIČKI TEHNIČAR 56 4 GOD Srpski
NIME SG 4K04S HOTELIJERSKO – RESTORATERSKI TEHNIČAR 28 4 GOD Srpski

O školi

Ugostiteljsko-turistička škola iz Niša osnovana je pre više od 60 godina. Vreme neumitno teče, kao po nekom redu vožnje – idu dani, nedelje, meseci, godine. Smenjuju se godišnja doba, počinju i završavaju školske godine. U tom beskonačnom proticanju vremena, prave vrednosti ostaju i ostavljaju trag. Tako naša škola polazi sigurnim korakom u sedmu deceniju svog postojanja. Više od 60 godina života i rada donele su joj stabilnost, smirenost, postojanost, iskustvo. To su već ozbiljne godine. Nikada nije živela samo za sebe i samo sebe radi, tako da u ovim zrelim godinama može biti srećna. Živela je i živi sa svojim đacima, svima onima koji su nekada sedeli u njenim klupama, kao i onima koji su radili i rade u njoj. Zato je svi oni doživljavaju kao neraskidivi deo sebe, vole kao člana porodice i ponose se njenim godinama i uspesima kao svojim.

Ugostiteljsko-turistička škola je srednja stručna škola. Svi zaposleni u njoj vode računa da je srednje obrazovanje namenjeno mladima u veoma osetljivom, adolescentskom periodu njihovog razvoja i istovremeno period izbora životnog poziva i profesije. Posebna pažnja se obraća individualnom razvoju svakog učenika.To znači da se pruža potrebna pomoć svim učenicima koji zaostaju i ne uspevaju u savladavanju programa rada, kao i svim onim učenicima koji su daroviti i koji mogu brže da napreduju. U okviru svestranog razvijanja svake ličnosti, zaposleni u našoj školi se trude da obezbede ne samo intelektualni, već i moralni, estetski, fizički i društveni razvoj svakog učenika.U tom smislu, treba razvijati stvaralaštvo i svakom stvarati uslove za samorealizaciju, za razvoj onih sposobnosti ličnosti koje društvena zajednica i njen stalni razvoj zahtevaju. Razvijati stvaralačke sposobnosti učenika znači osposobiti ga za život u svetu brzih i stalnih promena, u svetu u kome se traži od svakog stalno učenje, samoobrazovanje, kao i na toj osnovi samostalno rešavanje životnih i radnih zadataka. Trudimo se da svaki naš učenik bude osposobljen ne samo za reprodukciju stečenih znanja, već i za delovanje, za praktično korišćenje tih znanja. Za obrazovne profile koje školujemo, ova činjenica je od presudne važnosti i na njoj se studiozno godinama radi.

Zbog ovakvog pristupa profesora i rukovodstva škole, i ove godine Ugostiteljsko-turistička škola je dominirala na raznim međunarodnim i domaćim takmičenjima, pa su naši učenici preko 30 puta sa ponosom stajali na pobedničkom postolju na nekom od značajnih takmičenja iz oblasti turizma i ugostiteljstva, dokazujući da je Ugostiteljsko-turistička škola jedna od najboljih srednjih stručnih škola u zemlji.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top