Naslovna » Obrazovanje » Informator obrazovanja » Liste želja za upis u srednju školu

Liste želja za upis u srednju školu

lista-zelja-za-upis-u-srednje-skole

Preporuka je da učenici liste želja popunjavaju zajedno sa roditeljima. Nemojte da popunite listu želja sa manje od 10 škola. Možete navesti najviše 20 škola.

Počev od prethodne školske godine, liste želja se mogu popunjavati i elektronskim putem. Ovo je omogućeno preko portala mojasrednjaskola.gov.rs.   Podnošenje liste želja elektronskim putem biće omogućeno 29. i 30. juna 2023. godine do 15 časova.

Liste želja se mogu predati i lično u osnovnim školama 29. i 30. juna 2023. godine, od 8 do 15 časova.

Treba naglasiti da roditelji moraju da potpišu listu želja.

Primer popunjene liste želja

Kada budete popunjavali ovakvu listu želja vodite računa o vašem zbirnom broju bodova i broju bodova koji su imali učenici u ranijim školskim godinama za odgovarajući profil.

Proverite koliko je bodova imao upisani učenik sa najmanje bodova u profilu koji vas interesuje: Broj bodova za upis u srednje škole koje su imali poslednji rangirani na listi za upis prethodnih školskih godina po gradovima

Pogledajte i koliko učenika upisuje ta škola na željenom profilu u ovoj školskoj godini.

Ovi podataci će vam poslužiti samo kao smernica u popunjavanju liste želja. Niko vam ne može sa sigurnošću reći koliko će bodova biti potrebno ove godine za upis u tom profilu. Na kraju, to zavisi od interesovanja drugih učenika i njihovog broja bodova.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top