Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Srednje škole » Medicinska škola Nadežda Petrović – Zemun – Beograd

Medicinska škola Nadežda Petrović – Zemun – Beograd

srednja-skola

Medicinska škola Nadežda Petrović – Zemun – Beograd

Beograd, Zemun
Nade Dimić 4
011 2618 058, 011 2619 125
www.medicinskazemun.edu.rs

Minimalan broj bodova za upis koje su imali rangirani na listi prethodnih godina…

Obrazovni profili i slobodna mesta za upis – školska 2024/2025

ZDRAVSTVO I SOCIJALNA ZAŠTITA

BGZM SC 3O21S ZDRAVSTVENI NEGOVATELJ 28 3 GOD Srpski
BGZM SC 4O15S KOZMETIČKI TEHNIČAR 56 4 GOD Srpski
BGZM SC 4O12S MEDICINSKA SESTRA – VASPITAČ 28 4 GOD Srpski
BGZM SC 4O13S MEDICINSKA SESTRA – TEHNIČAR 140 4 GOD Srpski

O školi

Medicinska škola Nadežda Petrović ima trideset pet odeljenja i oko hiljadu učenika. Još uvek je na adresi Nade Dimić br.4 u Zemunu. Možemo da se pohvalimo da je mnogo više učenika koji žele da upišu našu školu, nego što smo mi u mogućnosti da ih primimo. Iz godine u godinu, potrebno je sve više bodova za upis u ovu školu. Trudimo se da odgovorimo savremenim zahtevima nastave, ali ne želimo da izgubimo ozbiljnost i temeljitost klasičnog načina obrazovanja. Moderna oprema i očigledna nastava u saradnji sa proverenim metodama usvajanja znanja, dobar su put za uspešno obrazovanje i osposobljavanje za samostalan rad.

U školi naši učenici vežbaju u kabinetima:
Dva kabineta za zdravstvenu negu – ovi kabineti su renovirani i opremljeni vrlo skupom savremenom opremom. Pored uobičajenog materijala potrebnog za edukaciju učenika, ponosni smo na specijalne krevete za negu bolesnika sa antidekubit dušecima, EKG aparat, autoklav, aparat za oksigeno-terapiju, aspirator.

Kabinet za prvu pomoć – osim sto se prva pomoć izučava kao obavezan predmet, naša škola je svake godine vrlo uspešna na Republičkom takmičenju iz prve pomoći i realističkog prikaza povreda i stanja. Naši učenici vežbaju na četiri lutke za reanimaciju sa monitorom i nabavljen je profesionalni set za realistički prikaz povreda i stanja.

Kabinet za anatomiju i fiziologiju – raspolaze , osim uobičajene opreme i sitnog materijala, velikim modelom srca, torzom sa organima, skeletom sa obojenim pripojima misica. I u ovoj oblasti redovno učestvujemo na takmičenjima i ponosni smo na rezultate .

U školi imamo i:

  • Kabinet za kozmetologiju,
  • Kabinet za estetsku negu (kozmetički salon),
  • Kabinet za masažu.

Svi kabineti za kozmetički smer su renovirani i kupljena je nova oprema . U kabinetu za estetsku negu vrše se kozmetički tretmani savremenim aparatima (laser, ultrazvuk, bioptron, miolift, elektroforeza), tretmani tela (elektromisicna stimulacija), nega i dekoracija noktiju, šminka, depilacija masaža…
U kabinetu za kozmetologiju prave se svi preparati za kozmetički salon.

Svi kabineti su povezani i u svakom trenutku imaju stručnu pomoć dermatologa, estetskog hirurga i farmaceuta.
Na Dan kozmetičara u školi se svake godine organizuje takmicenje u šminkanju u pet kategorija: dnevna šminka, večernja šminka, fantazija, maska, body-art.

Školska biblioteka je vrlo bogata , ima oko 15000 knjiga. Osim lektire i beletristike, u biblioteci imamo veliki broj rečnika i enciklopedija, stručne literature, kao i medijatecke građe.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top