Naslovna » Kultura » Knjige » Mobilne aplikacije dečijih knjiga

Mobilne aplikacije dečijih knjiga

mobilne-aplikacije-decijih-knjiga

Izdavačka kuća ENCO BOOK već godinama kreira edukativne kviz-knjige, u formi knjige, a sada možete preuzeti kviz knjiga u formi aplikacije za mobilne telefone.

“Bezbedno do škole”, “Živi zdravo, čuvaj svoje telo” i “Putovanje Srbijom sa Maksom”, nazivi su aplikacija za pametne telefone koji su od ove školske godine dostupni i u digitalnoj formi. Klikom odgovarajući na pitanja o bezbednosti u saobraćaju, zdravom životnom stilu i znamenitostima Srbije, deca izborom (ne)tačnih odgovora saznaju važne i zanimljive podatke, učeći kroz igru.

Živi zdravo, čuvaj svoje telo” i “Putovanje Srbijom sa Maksom” objavljene su digitalno i na engleskom jeziku.

Pomoću ovih aplikacija za pametne telefone deca će kroz igru učiti pravila bezbednosti u saobraćaju, upoznavati lepote i znamenitosti Srbije i takođe o učiti o zdravim životnim navikama.

Aplikacije za pametne telefone dečijih knjiga “Bezbedno do škole”, “Živi zdravo, čuvaj svoje telo” i “Putovanje Srbijom sa Maksom” namenjene su deci od 7 do 13 godina. Namenjene su srpskom i svetskom tržištu, pa zato postoje dve verzije na srpskom i na engleskom jeziku.

Digitalna izdanja predstavljaju edukativan sadržaj u formi aplikacije koji omogućava da se deca igraju , a istovremeno uče. Svaka od ovih interaktivnih kviz-knjiga koncipirana po sistemu jednog pitanja i tri odgovora i da deca izborom tačnih odnosno netačnih odgovora saznaju važne i zanimljive podatke.

Ove mobilne aplikacije spadaju među retke digitalizovane dečije knjige u Srbiji, posebno naglasivši važnost aktivnog uključivanja dece u sticanje znanja o svetu oko sebe.

Aplikacije za mobilne telefone su odličan iskorak jer će deca na ovaj način mnogo lakše usvojiti informacije o očuvanju zdravlja i sticanju zdravih navika.

Projekat digitalizacije podržala je Evropska banka za obnovu i razvoj, a u izradi su učestvovali stručnjaci iz oblasti saobraćaja, pedagozi, istoričari, lekari.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top