Mona-Uskrsnji prvomajski praznici
Naslovna » Porodica » Naučite najlakše dete broj dana u mesecu

Naučite najlakše dete broj dana u mesecu

Meseci-u-godini

Postoji odlična metoda da se nauči koliko koji mesec u godini ima dana.  Lično sam je lako kao dete naučila i usvojila odmah. Znamo i sami da broj dana u mesecu nije isti, već da se smanjuju meseci u kojima ima 31. dan i meseci u kojima je manje od tog broja. Sad sve bi to bilo lako da ta smena ide u kontinuitetu, jedan mesec 31. pa drugi manje…ali nije tako. Jul i avgust su meseci u kojima imamo u oba meseca po 31 dan. Takodje ni broj dana nije samo sveden da se smenjuju meseci sa brojem dana od  30. i 31 dan. Februar je izuzetak, jer ima manje od trideset. U ovom slučaju samo to treba zapamtiti.

Objašnjenje kako na najlakši način savladati koliki je broj dana u mesecu, a da se nikada ne pogreši, izgleda ovako:

Savijte obe šake u pesnice. I počnite da nazivate mesece od prvog koščatog dela gde se prst završio i prelazi u šaku – prvi koščati deo je januar i on je kost iznad malog prsta. Udubljenje do njega ( odnosno mekani deo između malog i domalog prsta) je februar. Sledeći koščati deo iznad domalog prsta je mart.

I sve tako redosledom, a najvažnije je zapamtiti da svaki put kada želite da saznate koliko neki mesec ima dana, potrebno je početi sa brojanjem meseci uvek od početka niza- od januara. Ukoliko je mesec na koščatom delu prsta ima 31 dan, a ukoliko je u udubljenju ima 30 dana. Jedini izuzetak u ovome je februar, koji treba zapamtiti. Sve ostale smene koščatog dela i mekanog dela između prstiju – odnose se na smenjivanje 30. i 31. dan u mesecu. A kad završite nabrajanje na jednoj savijenoj pesnici, prelazite da drugu. Druga pesnica počinje od meseca avgusta ( čisto da znate, da li ste dobro izbrojali).

Deca lako usvajaju metode učenja koje liče na igru, jer su zanimljive pa tako za jako kratko vreme dete prebroji i dođe do željenog meseca i kaže “kao iz topa” koliki je broj dana!

Posle vašeg bravo, osmeh je na licu još veći. Srećno.

I.R

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top