Naslovna » Mama » Moderna mama » Osam ideja za uređenje dečije sobe

Osam ideja za uređenje dečije sobe

Postoje mnogobrojne ideje za dizajniranje dečijih soba, a mi vam predstavljamo osam ideja za uređenje dečije sobe koje će odgovoriti praktično svakom ukusu. Pronađite temu koja idealno odgovara potrebama vašeg deteta.

1. Beli zidovi naglašeni žutom

8-ideja-decije-sobe-1

Šema boja vode i povetarca s žutim naglaskom odgovara i dečacima i devojčicama. Jedan valovit zid razbija belinu ostalih zidova, a uramljene slike na njemu deluju jednostavno i upoptunjuju ambijent. Plave moderne police dobro pokrivaju veliku belu zidnu površinu, a klasična stona lampa „Tolomeo“ (Artemide) ili neka slična širi prijatnu svetlost u celoj prostoriji.

2. Svetlo i zabavno

8-ideja-decije-sobe-2

Druga neutralna šema su sunčana oranž i bela boja s hladno plavim detaljima. Nekoliko drvenih elemenata daje notu sofisticiranosti, što je vrlo pogodno za adolescente. Za elegantnim stolom može da se nađe stolica na točkićima bez naslona, jer je odličan podsticaj da dete sedi uspravno.

3. Dečija elegancija

8-ideja-decije-sobe-3

Bela boja možda nije uvek najpraktičnije rešenje za dečije sobe, ali može da bude dobar način da svoje dete naučite urednosti. Belina daje svežinu, ne opterećuje i izaziva pozitivne misli, a samim tim i lep dan i zadovoljstvo. Sivi detalji razbijaju jednobraznost bele boje omogućavajući odmor oku, pa je preporučljivo upotpuniti sobu detaljima u ovoj boji.

4. Stil za devojčice

8-ideja-decije-sobe-4

Svetlo ljubičasta i trava zelena stvaraju posebno efektan doživljaj, jer predstavljaju sudar dve hladne boje koje se idealno upotpunjuju s mnogo bele. Ove boje mogu se iskoristiti za veliku policu za knjige, dečije igračke, ali i sa drugim detaljima u enterijeru. Ovakva vrsta sobe više odgovara devojčicama.

5. Soba pogodna za skladištenje

8-ideja-decije-sobe-5

Stepenice mogu biti zgodne kao skladište, a u te svrhe može da posluži i donji krevet (na slici) u koji se obično smešta posteljina. Ovakav način skladištenja deluje teško u prostoru i nije elegantan ali je svakako veoma praktičan. Zelena trava boja slaže se sa svetlo plavom, a poneki istaknuti predmet, kao što je okrugao tabutre, dozvoljava da sobu koriste i dečaci i devojčice.

Osam ideja za uređenje dečije sobe…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top